Komšinica čuvenog izvođača Gorana Bregovića, gospođa Desanka je ekipi novinara ''Kurira'' ispričala detalje o muzičaru. Bilo je reči o hrani, odmoru muzičara i omiljenom piću, ali i stanu koji ima u vlasništvu. 

Foto: Ferenc Kalmandy

 

- Brega živi upravo ovde gde smo sada - na Trgu republike. Ovo je jedna od najskupljih i najluksuznijih lokacija u gradu. Cene stanova su raznolike. Ima onih "skromnijih" od milion, pa do čak četiri-pet miliona evra, u zavisnosti od kvadrature. Ovde su mahom zgrade sagrađene u starom francuskom stilu, s prelepim balkonima i dvorištima, gde se stanari okupljaju. Kada je bio ovde, najčešće se odmarao kod kuće i šetao ovim kvartom od Republike do Bastilje i La Marea. Nije voleo da prelazi Senu. U Parizu mu je bila baza za odmor od mnogih koncerata tokom godine - ispričala je Desa, a zatim rekla u koji restoran je Brega svraćao: 

- "Čez DŽeni" se nalazio nedaleko od njegovog kvarta. Dolazio je gotovo svakodnevno. Naručivao je jelo foa gra (guščju i pačju paštetu), kao i kiseli kupus. Voli da popije belo vino, kao i da pravi špricer. Pričao mi je da izbegava restorane po Parizu, ali da ovom mom ne može da odoli. Znam da je mnogo voleo da jede i turski kebab, koji su takođe s vremenom zatvoreni.

Foto: M. Anđela

 

Otkrila je i kako je muzičar reagovao kada je u toku bio teroristički napad: 

- NJegov stan se nalazi na nekoliko stotina metara od ove koncertne dvorane "Bataklan", gde se 2015. godine odigrao teroristički napad u kome je stradalo 90 ljudi. Goranu je to tada jako teško palo. Baš je bio potresen, jer su povređeni bežali maltene 100 metara ispred njegovih vrata. Na sve strane su bili leševi, policija. Čula sam da je on te večeri trebalo da ide na koncert te grupe koja je tada svirala, ali da je u poslednjem trenutku promenio planove i tako ostao živ. Sam bog ga je spasao - ispričala je Desanka.

(Kurir.rs)

BONUS GALERIJA: Miroslav Ilić - retrospektiva karijere

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".