Tucku, naizgled mirnom čoveku koji ne gubi glavu ni u najtežim situacijama, smirenost je valjda stigla s godinama. Kažu da je za vreme svoje igračke karijere bio talentovani napadač, ali voleo je da uživa u životu.

To je i sam priznao. Nije igrao za reprezentaciju Hrvatske na prestižnim takmičenjima, a ni u najvećim hrvatskim klubovima.

Foto: N. Paraušić

 

 

Nažalost, najveću životnu tragediju doživeo je u junu 2005. zajedno sa suprugom Marijanom.

NJegova troipolgodišnja ćerka Tena preminula je posle teških povreda. Na nju je na terasi jednog šibenskog kafića pao automat s igračkama i zadobila je teške povrede glave.

To je nagnalo Ivicu na prestanak profesionalnog igranja, ali je i dalje ostao uz bazen. Počeo je da ulaže u sebe, verovao u svoje znanje i nije pokleknuo ni kada su sumnjali u njega nakon što je uskočio na mesto Ratka Rudića.

Foto: N. Paraušić

 

 

Jednom prilikom je za medije izjavio da ne bi bio u koži Rudićevog naslednika i da neće biti lako onome ko ga nasledi jednog dana.

Na kraju, dogodilo mu se baš to.

Inače, Tucak je u karijeri igrao je za Crvenu zvezdu u ratnim vremenima, ali je zbog vojnih sukoba morao da se vrati u Hrvatsku, piše "24sata.hr".

BONUS GALERIJA: Slike iz doma teniserke Monike Seleš 1984. godine

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".