Ruska specijalna operacija u Ukrajini ušla je u u 125. dan, a na internetu se svakodnevno pojavljuju snimci sa prve linije fronta. Pored toga, stalno se licitira brojem poginulih i ranjenih, kao i uništene vojne tehnike i infrastrukture. 

Nedavno se na jednom od ruskih Telegram kanala pojavio snimak koji pokazuje poslednje trenutake ukrajinskih vojnika koje je, dok su se krili u rovu, spazio dron. Kako se vidi na snimku, letelica je neko vreme nadgledala vojnike i njihovu poziciju, a u jednom trenutku je čak i zumirala lica vojnika koji su delovali izmučeno i umorno.

U jednom trenutku, jedan od vojnika je spazio dron, ali nije reagovao. Samo ga je bezvoljno pogledao, bez pokušaj bekstva. Izgleda da se u tom trenutku pomirio sa sudbinom koja ga čeka. 

U objavi na Telegramu se ne navodi gde je snimak napravljen, koliko je dron bio visoko, kao ni koji je tip u pitanju. Pretpostavlja se da je korišćen za korekciju artiljerijske vatre. 

Snimak se naglo prekida u jednom trenutku, a već sledeći kadar pokazuje vojnike koji leže jedni preko drugih licem nadole. Onaj koji je gledao ka dronu je delimično zatrpan zemljom sa rukama preko glave.

U objašnjenju snimka se navodi da su vojnici poginuli, ali nije navedeno tačno vreme niti lokacija.

Uznemirujući snimak možete pogledati ovde.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".