Naime, ona je istakla kako je Vanja navodno studentkinji napravio dete, a nije hteo da ga prizna. On se sada oglasio i priznao šta je istina.

Foto: printskrin instagram/g.aleksic

 

- Šalju mi ljudi sliku gostovanja dva muškarca na TV Prva na temu zabrane abortusa. Jedan od njih je dr Vanja Milošević sa kojim sam jednom i ja gostovala i koji je izjavio da je abortus muško pitanje, kao i da žensko telo nije više njeno kada uđe u intimne odnose. Milošević je inače javnosti poznat kao dečko Snežane Đurišić koji je studentkinji napravio dete koje potom nije hteo da prizna, navela je glumica na Instagramu i dodala:

- Što je ovo važno? Zato što se stvara iluzija o javnoj raspravi tamo gde rasprave ne sme da bude, a kao navodni eksperti o pitanjima ženskog tela i egzistencije dovode se likovi koji imaju prijavu za nasilje u porodici i oni što su iskorišćavali svoju poziciju za intimne odnose sa studentkinjama. Potencijalna decu su dobra jer time mogu da se kontrolišu žene. Za rođenu decu ipak ne preuzimaju odgovornost. Realnost je da ovakvi ljudski odroni nemaju širu bazu i podršku, ali zbog medija koji žive od skandala dobijaju svojih 5 minuta, koji ženama bukvalno ugrožavaju život. Kako, pitate se? Tako što onda svaka šuša može da smatra šta žena sme, a šta mora.

Vanja je sada dao svoje mišljenje o celoj situaciji.

Foto: TV Pink printskrin

 

- Što sam rekao u bilo kojoj emisiji na nacionalnoj televiziji odnosi se na medicinu i samo ću po tome da pričam i dalje i posle 30 godina iznosim svoja iskustva i mislim da posle toliko godina imam pravo na to. Ja se u pravom smislu te reči zalažem za zdravlje posebno reproduktivno zdravlje žena i to ću činiti i ubuduće, a sve ostalo što ima veze sa neistinama neću da komentarišem i dajem im na značaju - rekao je Vanja Milošević za "Kurir".

(Kurir)

BONUS GALERIJA: Slike iz albuma Sonje Mitrović Hani

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".