Zidan je bio strelac jedinog pogotka Francuza na susretu, da bi pre penala dobio crveni karton jer je glavom udario Marka Materacija. Italijan ga je, prema rečima Zidana, provocirao i govorio mu ružne stvari pa je Francuz 'pukao'.

Povodom njegovog 50. rođendana, LEquipe je napravio veliki intervju sa bivšom zvezdom Real Madrida.

Foto: Jutjub printskrin/mzztter08

 

 

Pričali su o mnogim situacijama bogate karijere Zidanea, a nekako se najviše isticala priča o finalu Svetskog prvenstva koje se igralo u Nemačkoj. Da stvar bude gora, bila je to poslednja utakmica u sjajnoj karijeri legendarnog veziste. Francuzi su izgubili posle izvođenja jedanaesteraca, a Zidan je otkrio zašto je bio nervozan u finalu.

- Na dan finala moja majka se razbolela. Ne jako teško, ali je bila bolesna. Video sam se sa sestrom koja je kasnije bila s majkom. Materaci je uvek govorio kako nije psovao moju majku, što je istina, ali je proklinjao moju sestru. Kako mi je bolesna majka bila na umu, izgubio sam kontrolu nad sobom, bio sam ranjiv. Nisam smeo tako da se oprostim od fudbala, ali i to je deo moje karijere. Delom i zbog toga uvek govorim kako moja priča sa reprezentacijom nije završena. Ne želim da tako završi, još nije gotovo - otkrio je Zidane.

U poslednje vreme pominjao se kao novi trener PSŽ-a, ali kao što se može primetiti, Zidane bi jednog dana voleo da vodi Francusku te se nada kako bi se to moglo obistiniti posle Svetskog prvenstva u Kataru.

BONUS GALERIJA: Robert Levandovski - poljska haubica

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".