U Čačku će u ponedeljak i utorak, 27. i 28. juna, biti proglašni Dani žalosti zbog pogibije četvorice mladića iz tog grada u saobraćajnoj nesreći.


- Ovo je ogroman gubitak za sve nas, izgubljena su četiri mlada života. Zbog ove tragedije u Čačku će ponedeljak i utorak biti proglašeni za Dane žalosti . rečeno je za RINU iz kabineta gradonačelnika Miluna Todorovića.

Četvorica mladića poginula su noćas kada je automobil sleteo sa mosta preko reke Kamenice u mestu Jančići, na putu Čačak-Gojna gora.

Prema članu 16. Zakona o obeležavanju Dana žalosti, organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vreme Dana žalosti zastavu Republike Srbije spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja.

U obrazovnim ustanovama Dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se Danu žalosti.

Dan žalosti u sportskim halama, stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova.

Za vreme dana žalosti je zabranjeno emitovanje zabavne i narodne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

BONUS VIDEO:

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".