Sin legendarnog Đorđa Balaševića, Aleksa i njegova izabranica Nikolina zakleli su se na večnu ljubav u Hramu Svetog Save, a venčanje je obavio Patrijarh Porfirije.

Nakon toga, daleko od očiju javnosti, svadbena proslava održana je u jednom restoranu u Sremskoj Kamenici.

Ipak, ono što danima izaziva urnebesne reakcije na društvenim mrežama je pozivnica kojima su mladenci obavestili goste o mestu, lokaciji i posebnim pravilima koja su važila na venčanju.

Zvanice su pozvane na “pravoslavnu, hadžijsku svadbu”, a pozivnica je napisana na latinici.

 

 

Gosti su obavešteni da se nalaze “među 150 odabranih” i zamoljeni da ne koriste mobilne telefone i dele fotografije na društvenim mrežama kao i da strogo ispoštuju “dress code” i to “zbog ceremonijalnih i verskih protokola”.

Inače, Aleksa je na venčanju u Hramu Svetog Save nosio hadžijsku odoru s izvezenom ribom, koja predstavlja najraniji simbol hrišćanstva, a njegovo odelo blagosiljano je u Izraelu 2021. godine.

S druge strane, Nikolina je ponela dugu belu haljinu i preko glave nosila maramu bele boje.

Aleksa je na Instagramu podelio slike sa venčanja iz jednu poruku.

 

 

"Mnogi koji žele da veruju a nesigurni su, postave pitanje sebi, drugima... 'Kako da verujem u Boga kog ne vidim'? Pa ni slep čovek ne vidi Sunce, ali ga oseća. Srećan i blagosloven brak i porodica su jedan od najsigurnijih načina kako da imate kontakt za Gospodom. Kada svog životnog saputnika upoznamo, i sigurni smo da je to onaj kog nam je nebo poslalo, kada osnujemo porodicu, saznamo da nam stižu deca neba, tada moramo biti svesni da smo sasvim sigurno, (...I više neg' dovoljno što bi salajački paori rekli) upoznali Boga", napisao je Aleksa ispod fotografija s venčanja, te dodao:

"Imali kontakt sa njim, sa nebesima... Brak danas mnogima predstavlja neku obavezu, nešto što nameće 'većina', što nameću godine, neka vrsta dokaza da ste kao odrasli, samostalni, zreli... Nesvesni da je to u stvari jedan ispit koji kontroliše on, direktan kontakt sa Bogom. Hvala svima na najlepšim porukama, čuvaj Bože Srbiju, ovaj deo sveta, pa i ovaj ceo svet. Hvala ti Bože za patrijarha Porfirija, našeg najigurnijeg pastira i čuvara", stoji u Aleksinoj emotivnoj objavi s fotografijama s venčanja.

Inače, ovaj mladi bračni par očekuje i svoje prvo dete, a javnost je o tome takođe obavestila Olivera Balašević, i to na promociji dopunjenog izdanja zbirke pesama njenog pokojnog supruga "Dodir svile".

- Pre devet godina sam videla da se unuče voli više od svog deteta. To je bio dodir svile. Druga lepa vest da je izašla antologija ljubavne poezije mog Đoleta, rekla je tada Olja, a ubrzo potom Aleksa je otkrio da sa svojom izabranicom čeka ćerku.

BONUS GALERIJA: Zdravko Čolić - muzički velikan, miljenik svih generacija

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".