Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je monstruoznom izjavu britanskog premijera Borisa DŽonsona da bi svaki pokušaj rešavanja sukoba u Ukrajini doveo samo do povećanja nestabilnosti u svetu, prenosi TASS.

-Najbolje objašnjenje šta je 'britanski politički humor' je mračno, neduhovito i veoma vulgarno. Prvo odbijate da poverujete da su takve monstruozne izjave u principu moguće, ali onda se setite da je reč o režimu 'liberalne demokratske monarhije', i tu sve dolazi na svoje mesto - napisala je Zaharova u nedelju na svom Telegram kanalu , komentarišući DŽonsonovu izjavu koju je dao tokom sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

DŽonson je ranije, na sastanku sa francuskim liderom, rekao da bi pokušaji rešavanja konflikta u Ukrajini u ovoj fazi samo doprineli održavanju nestabilnosti u svetu i jačanju pozicije Moskve.

 DŽonson i Makron učestvuju na sastanku šefova Grupe sedam (G7) u zamku Elmau na jugu Nemačke. Očekuje se da će glavna tema trodnevnih razgovora biti situacija u Ukrajini i posledice antiruskih sankcija. 

Prethodno je portparolka nemačke vlade Kristijana Hofman rekla da će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski učestvovati na samitu G-7 27. juna putem video veze. 

BONUS GALERIJA: Severodonjeck - grad koji više ne postoji

 

BONUS VIDEO:

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".