Kao što je česta pojava u estradnim krugovima, mediji su se tih godina intenzivno bavili Draganinim ljubavnim životom. Mladu pevačicu ovezivali su je sa bubnjarem grupe "Ruž", a naročito je interesan detalj da joj je proročica Kleopatra predvidela brak sa, ni manje ni više, nego - Nikolom Kojom.

Dragana tada nije krila da joj je neprijatno jer je prinuđena da demantuje sve ovakve glasine. Više detalja o temama ljubavnim, ali i o tome kako je u to vreme videla svoju pevačku karijeru, pročitajte u tekstu koji je daleke 1991. godine objavljen u časopisu "Sabor":

Počela je sa 16 godina pevajući "Imam dečka nemirnog". Danas, gotovo šest godina kasnije, peva "Jeleni košute ljube" i najavljuje udaju pesmom "Mamina i tatina". Kako se pesme obično razlikuju od života, Dragan Mirković je venčanicu obukla samo za potrebe spota. U stvarnom životu, kaže, neće skoro! I dok svi šuškaju o ljubavnoj idili između mlade pevačice i bubnjara grupe "Ruž", Zorana Tomaševića, Dragana stidljivo priznaje:

Foto: Reprint Sabor

 

- Obično kažem da imam simpatiju. Nemam je, u stvari, ali mi je nekako glupo da kažem da nemam dečka, pa se vadim.

Podsećamo na izjavu "druge strane" u "TV Novostima": bubnjar sve popularnije grupe je naširoko pričao o svojoj "devojci". Dragana ostaje pri svome: od ljubavi ništa! Kao ni od braka koji joj je prognozirala proročica Kleopatra sa glumcem Nikolom Kojom.

- Jedva da poznajem čoveka. Samo me dovode u neprijatnu situaciju!

Ipak, priznaje da sve momke iz grupe "Ruž" voli - kao dobre drugare. Upoznali su se, gde bi drugde, u kancelariji zajedničkog menadžera Rake Đokića, i kako su otprilike istih godina, počeli da se šetkaju Beogradom zajedno.

- Dosadilo mi je da doručkujem, ručam i večeram sama u hotelu. Jedina drugarica u Beogradu mi je Brena, a ona je obično zauzeta. Momci iz "Ruža" su, nekako, uvek tu.

Foto: Reprint Sabor

 

Nekoga će možda iznenaditi otkud to da se četiri dečaka sa beogradskog asfalta, pripadnici rok-generacije, druže sa devojkom iz Kasidola, pa još pevačicom novokomponovane muzike. Odgovor je, verovatno, u samoj Dragani. U prvim intervjuima je govorila da ne zna otkud ona tu, u narodnoj muzici. Danas priznaje da voli i narodnu muziku, koja je u njenom kraju "zakon", ali joj je srcu prirastao - rok. To je muzika koju Dragana sluša privatno. Odstupanje od tipične slike "narodnjačke" pevačice je i druga ljubav junakinje naše priče - knjige. Onako uzgred, u razgovoru, kaže da baš sad čita novu knjigu Danijele Stil, još neprevedenu kod nas. Čita na engleskom?

- Pa da. Volim da čitam. Engleski mi se sviđa pa ga učim čitajući. Moji obožavaoci već znaju za to, dobijam na poklon gomile knjiga.

A poklona je zaista mnogo, i to raznih: igračaka, ukrasnih sitnica. Nađe se i poneki zlatni lančić. Mnogo je i publike, uprkos tvrdnjama zlih jezika da Dragana neće još dugo, da je poslednja ploča očajna, da popularnost opada...

Foto: Arhiva Novosti

 

 

- Ne mogu, naravno, da budem objektivna kada govorim o svojim pesmama. Da mi se ne sviđaju ne bih ih ni pevala. Znam za te priče, govore mi da je ploča loša i da zato ne dobijam nagrade. Sad sam osvojila prvo mesto na godišnjem "Poselu 202", verujem da ću dobro proći i na dodeli Oskara popularnosti, a to su po meni dve najvažnije manifestacije, s obzirom na to da na Mesamu ne učestvujem. 

Potvrda sjaja njene zvezde je svakako publika, koja u velikom broju posećuje njene koncerte. Ove godine neće biti maratonske turneje, jer je prošlogodišnja, kada su Dragan i ekipa bili nekoliko meseci na putu, bila prenaporna. Ali, upravo tada, počeo je "život" još jedan hobi. I to nimalo neuobičajen. Dragana svira bubnjeve!

Prošle godine smo na koncerte dolazili po dva sata ranije. Sve probamo i onda čekamo do početka koncerta. Meni je dosadno. Čitala sam malo, ali... Tako sam jednom šetala po bini, pa sela za bubnjeve, tek da vidim kako to izgleda. Počela sam, kao, da sviram i bubanj u mom orkestru, LJubomir Petrović bio je oduševljen. Rekao je da sam ja talenat i počeo malo po malo da me uči.

Foto: Printskrin

 

 

Sad već kažu, pristojno svira. Komšije znaju da je Dragana kod kuće - kad čuju bubnjeve. Od LJube ih pozajmi, pa vežba. Srećom, kuće u Kasidolu daleko su jedna od druge, pa nema lupanja o zidove ili intervencija kućnog saveta.

- I molim vas, to što ja sviram bubnjeve nema nikakve veze sa Zoranom Tomaševićem - napominje Dragana.

Teško je poverovati, ali iz Dragane Mirković zrači čednost. I zaista se oseća da neprijatno kad objašnjava da ništa nije onako kako se priča. Ali se oseća vrlo prijatno oči u oči sa publikom. Ima prilike to da pokaže ovih dana, na koncertima širom Bosne, Makedonije i Srbije. Samo napred!

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 25. februara 1991. godine. *

BONUS GALERIJA: Zavirite u luksuzni bečki dvorac Dragane Mirković

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".