Zemlje-članice NATO, koje su isprovocirale pogoršanje situacije vezane vezane za konflikt u Ukrajini, opasno balasiraju na ivici direktonog sukoba sa Rusijom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

- Ruski stavovi su zasnovani isključivo na logici obuzdavanja čak i u uslovima kada zemlje NATO-a, koje su sebe proglasile "nuklearnom alijansom", dolile ulje na vatru po pitanju ukrajinske krize i pokrenule hibridni rat protiv Rusije. Te zemlje opasno balansiraju na ivici direktnog oružanog sukoba sa Rusijom - upozorila je Zaharova.

Foto: Arhiva Novosti

 

Ona je ponovila stav Rusije da Moskva nikada nikome nije pretila nuklearnim oružjem. 

- Sve dok postoji nuklearno oružje, logika obuzdavanja i dalje služi kao način da se spreče sukobi širih razmera. Rusko stanovnište je zasnovano na tome da ne treba dopustiti nuklearni rat - naglasila je ona.

Dodala je i da Rusija ostaje pri stavu da se neće priključiti Sporazumu o zabrani nuklearnog naoružavanja jer to neće, kako je kazala, doprineti smanjenju nuklearnih rizika. 

Ovaj komentar Zaharove usledio je kao reakcija na prvu konferenciju članica Sporazuma o zabrani nuklearnog naoružanja koja je ove nedelje održana u Beču. 

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".