Davor Šuker, bivši fudbaler i predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza, ne nalazi se više na listi poreznih dužnika, te je rešio i dug prema preduzetniku Jušti Puhariću, međutim, zbog toga je ostao bez dve nekretnine i jednog prijatelja, navodi Zdravko Mamić, piše Jutarnji.hr.

Šuker je zagrebačkom advokatu prodao nekretninu u Voloskom, kao i voćnjak koji se nalazi na Pantovačku. Pomoću te prodaje isplatio je preduzetniku Puhariću dug visok 838 hiljada funti i poreski dug u iznosu od šest miliona kuna (oko 93 miliona dinara).

Foto: N. Skenderija

 

Reč je o stanu od 150 kvadratnih metara u Vili Portheim u Volskom, odnosno voćnjaku na Pantovačku veličine sedam ari.

Podsetimo, Šuker je podigao hipoteku na pomenutu nekretninu ne bi li isplatio porezni dug u iznosu od šest miliona kuna (oko 93 miliona dinara) koji je nastao zbog utvrđivanja da je proslavljeni fudbaler 2015. godine imao neprijavljeni dohodak u iznosu od 12,8 miliona kuna (skoro 200 miliona dinara).

Šuker je 2015. godine pozajmio braći Mamić oko 12,8 miliona kuna kako bi oni izašli iz istražnog zatvora. NJegov prijavljeni profit za tu godinu iznosio je 600 hiljada kuna, uz troškove od milion i po kuna, te nije uspeo da dokaže poreklo novca.

Foto: N. Skenderija

 

 

Sukob između Mamića i Šukera nastao je zbog molbe Mamićevog sina da novac predviđen za kauciju bude uplaćen Čedi Prodanoviću, Mamićevom advokatu, a ne njegovom ocu. Finansijska sredstva dospela su na račun Zdravka Mamića, što je privuklo pažnju USKOK-a i porezne policije, pa odatle i Šukerov porezni dug.

Zdravok Mamić odbio je da refndira novac Šukeru.

(Jutarnji.hr)

BONUS VIDEO

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".