Mladen Nenadić se sa saradnicima, sudijom za prethodni postupak i predstavnikom MUP-a Republike Srbije, nalazi u službenoj poseti Pariskom tribunalu za organizovani kriminal.

Foto: Tanjug

 

Tokom posete održan je sastanak sa potpredsednikom Tribunala zaduženim za istragu organizovanog i visokotehnoloskog kriminala i njegovim saradnicima, na kojem je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, koja je ocenjena kao izvanredna i izuzetno uspešna, potvrđeno je Tanjugu u Tužilastvu za organizovani kriminal.

Dogovoren je nastavak intenzivne saradnje pravosudnih institucija Francuske i Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, u vezi razmene informacija o podacima sa "skaj aplikacije" i dalji operativni koraci u borbi protiv organizovanog kriminala.

Sastanak je održan i sa direktorom Direkcije za organizovani kriminal centralne uprave sudske policije MUP-a Francuske i njegovim saradnicima zaduženim za organizovani i visokotehnoloski kriminal i rad Udarne grupe za skaj aplikaciju.

Podsetimo, Srbiji je upravo Francuska dostavila podatke kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i njihovim zločinima, nakon što su on i njegovi saradnici uhapšeni. Podaci su dostavljeni preko Evropola, a francuska policija je ta koja je uspela da otključa "skaj" telefone. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".