Rezultati preliminarne istrage na avionu Kroacija Erlajnsa, na kojem su uočena oštećenja nakon sletanja na aerodrom u Sarajevu, pokazali su da na oplati aviona nema tragova barutnih čestica.

Daljom istragom će se utvrditi šta je uzrokovalo nastanak manjeg oštećenja na trupu aviona, dodaju mediji.

Da podsetimo, avion Kroacija Erlajnsa koji je sinoć iz Zagreba sleteo na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ima oštećenja, a spekulisalo se da su ona nastala iz vatrenog oružja.

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu je prijavio oštećenja na trupu aviona.

O slučaju je obavešteno Tužilaštvo BiH, a uviđaj na pisti sarajevskog aerodroma je u toku.

Foto: Srđan Mišljenović

 

 Nakon dobijene informacije, da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužilac Tužilaštva BiH zatražio je sprovođenje uviđaja, koje će sprovesti uviđajna ekipa, uz prisustvo službenika Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH - saopšteno je.

Iz državnog tužilaštva su rekli da sigurnost putnika tokom leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom utvrdiće se način oštećenja kao i sigurnost aviona za dalju vazdušnu plovidbu.

Foto: Rade Prelić/Tanjug

 

Za sada nije poznato gde je avion oštećen i kako je uopšte došlo do ovog incidenta.

Reakcija Kroacija Erlajnsa: Svi naši putnici i posada su sigurni, a oštećeni avion je u Sarajevu

Iz Kroacija Erlajnsa su reagovali saopštenjem i kazali su da je oštećenje prouzrokovano mehaničkim udarcem.

- Bezbednost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti. Oštećeni avion trenutno se nalazi na aerodromu Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta biće preusmereni drugim avionom na sledeći let na liniji Sarajevo-Zagreb - zaključili su iz Kroacija Erlajnsa.

(Kliks.ba)

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".