Žarko Laušević se ženio dva puta i ima troje dece, a o njegovom drugom braku se naširoko pričalo. Naime, Žarko je prvo bio oženjen Majom sa kojom ima ćerku Asju i sina Dušana, ali se tokom braka zaljubio u Anitu Roganović sa kojom je dobio ćerku Janu.

Foto: V. Danilov

 

 

Ipak, iako mnogi neprestano pričaju o njihovoj ljubavi koja traje godinama, malo ko zna da je ta veza kao zapisana u zvezdama. Laušević je upoznao Anitu dok je još bio u braku sa Majom, a iako se svojski trudio da sačuva svoj brak, ljubav prema Aniti bila je jača.

Tokom boravka u zatvoru razveo se od prve supruge Maje, a o tome je pisao u svojom dnevniku iz zatvora:

- 23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života... Od danas će Anita moći legalno da me posećuje.

Anitu, maskerku, upoznao je na snimanju filma “Boj na Kosovu”, a o njoj je govorio:

- Da, nama se desila ljubav. Shvativši da ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se tada udala i rodila ćerku. Andreu.

Foto: Profimedia

 

 

U njegovim zapisima iz zatvora, ostalo je zabeleženo i ovo:

- Anita mi javlja neke datume... Ona se razvela 22. juna 1995. Ja, 22. januara 1996. Posle sedam meseci. NJen otac je umro 30. oktobra 1996. Moj, 30. maja 1997. posle sedam meseci. Predstava “Sveti Sava” je prekinuta 30. maja 1990. Otac je umro na taj dan. Posle sedam godina.

Ovi datumi pokazuju na sudbinsku isprepletanost ovog posebnog para, koji je od samog trenutka bio osuđen na večnu ljubav.

(Hello)

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Radoš Bajić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".