Glavno pravilo za dijetu DŽenifer Lopez je "ugljenohidrati do 14:30",  a osmislio ga je slavni trener David Kirš. To je svojevrsni mini intervalni post u kojem je unos ugljenih hidrata ograničen na jutro i rano poslepodne.

U ovom vremenskom intervalu dopuštene su zobene pahuljice, testenina, mahunarke i slično. Nakon 14:30 časova na jelovniku bi trebalo da se nađu namirnice bogate belančevinama poput mesa, ribe i sira, te puno svežeg voća, povrća i salata.

DŽej Lo iz ishrane izbacila je i šećer u svakom obliku, kao i alkohol.

Foto: Profimedia

 

Zašto je ova dijeta toliko efikasna?

Ugljeni hidrati nam sve do podneva daju vrednu energiju koja nam pomaže da izdržimo dan i drže nas fokusiranima. Osim toga, dovoljno se krećemo do uveče da se mogu da sagore.

Stvari su drugačije nakon radnog vremena: ako uživamo u velikoj pizzi, a zatim legnemo na kauč ili idemo u krevet, višak energije pohranjuje se u masno tkivo i dobijamo na težini.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

Koliko tačno ugljikohidrata smete da pojedete do 14:30 časova?

Nekome ko ima fizički zahtevan posao treba više od onoga ko sedi za stolom osam sati. Međutim, Kirš savetuje da slušate svoje telo i jedete samo kada ste zaista gladni. Tada ćete se nakon deset dana moći radovati prvim vidljivim uspesima.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".