Na snimcima sigurnosnih kamera koji su se pojavili tokom potrage za pokojnim mladićem, videlo se kako on, u majici sa kratkim rukavima, trči beogradskim ulicama, ali i trenutak kada silazi niz stepenice koje vode do Save. NJegovo telo je pronađeno nekoliko meseci kasnije, 18. maja u Dunavu, kod Ade Huje. Juče su objavljeni i rezultati obdukcije koji su pokazali da je Matej u telu imao amfetamin, ili kako se na ulici zove „spid“, kao i alkohol. U kosi su mu pronađeni tragovi kokaina koji je ranije konzumirao.

Iako je bilo raznih teorija, da je nesrećni mladić od nekoga bežao, do toga da je trčao da se sastane sa nekim, sve te tvrdnje su razvejali rezultati obdukcije. Po rečima Lambea Đoreljievskog, velika koncentracija amfetamina u organizmu sve objašnjava.

Foto: Fejsbuk printskrin/Matej Periš

 

 

- On je uzeo previše spida i to je promenilo njegovo ponašanje. To što je i pio, to je samo usporilo dejstvo narkotika, ali se po snimcima vidi da je on dezorijentisan i da ne vlada u potpunosti sobom. To objašnjava i njegov silazak do reke, čega, moguće, nije bio ni svestan - objašnjava penzionisani inspektor Odeljenja za droge beogradske policije za Novu.

Po njegovim rečima ukoliko je u pitanju velika količina amfetamina pitanje je da li bi nesrećni turista ostao živ čak i da nije ušao u Savu, koja je kobne noći bila izuzetno hladna.

Foto: Jutjub printskrin, društvene mreže

 

 

- Ubrzava se puls, moguće je da bi mu srce toliko ubrzano kucalo da bi u jednom trenutku stalo. Taj tragičan događaj samo pokazuje koliko droga može biti smrtonosna, a to što je bio sportista, nije moglo da mu pomogne, naprotiv - objašnjava iskusni policajac.

To možda objašnjava i čudno ponašanje Matejevih drugova, koji su verovatno takođe koristili narkotike, ali su pokušali to da sakriju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".