Kada je ispitivač seo u automobil, primetio je komadiće gumice za brisanje ispod svojih nogu, a potom je oborio devojku na ispitu jer je "automobil bio prljav i nespreman za vožnju".

Pol Tarner, otac 17-godišnje devojke, rekao je da komadići gumice uopšte nisu bili od njegove ćerke jer automobil u koji je sela nije njen, već ispitivačev. Jednom od ispitivača ostali su tragovi gumice jer su brisali nešto u svom zapisniku.

- Nije kao da su bile prazne konzerve ili smeće svuda. Cela situacija je suluda. Raspravljali su deset minuta, ali nije popustio. Pala je ispit a da nije ni vozila. Bila je žalosna i u suzama, a nije uspela da dobije ni povraćaj novca koji je tražila jer priliku za ispit praktično nije ni dobila - rekao je Pol Tarner.

Foto: Profimedia

 

 

Vozački ispit u Engleskoj trenutno košta 64 funte, a čeka se mesecima, što samo otežava polaganje jer prolazi puno vremena bez vožnje. 

- Moja ćerka je toliko štedela za ovo. Baš je nepravedno - zaključuje otac, a iz agencije za vožnju i sigurnost vozila kažu: - Izdate su smernice da se automobili koji se koriste na vozačkim ispitima moraju očistiti pre testa kako bi se smanjila mogućnost zaraze korona virusom. To se mora poštovati.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".