Zlato će godinama izgledati sjajno ako se pravilno neguje, međutim, ono je vrlo osetljivo pa ga treba čistiti nežnim proizvodima kako ga ne biste oštetili.

Uz nekoliko jednostavnih sastojaka lako ćete mu vratiti stari sjaj

Maslinovo ulje

Pored toga što je odlično je za naše zdravlje, maslinovo ulje je idealno i za čišćenje. Iako nam se može učiniti kako je zaista šteta njime čistiti išta, ovo je dobro znati. I isprobati, barem povremeno. 

Foto: Profimedia

 

Deterdžent

Kako piše "Express", jedan od saveta za čišćenje zlata je korišćenje najobičnijeg deterdženta, ali važno je samo da bude što blaži. U posudu s toplom vodom dodajte nekoliko kašika deterdženta za pranje sudova i ostavite nakit unutra pet do deset minuta. Kada ga izvadite, isperite ga tako što ćete ga staviti u posudu sa gaziranom vodom; ona će pomoći da se ukloni sva "zavučena" prljavština i dubinski će ga očistiti.

Foto: Profimedia

 

Kombinacija četkice za zube i deterdženta

Nakon što ste nakit lagano oprali deterdžentom i iščetkali četkicom, dobro ga obrišite mekom i vlažnom krpom, pa onda suvom. 

Alkohol

Zlatno ćete prstenje najlakše očistiti tako da ga uronite u šoljicu u koju ste prethodno sipali alkohol. Nakon samo nekoliko minuta, vratićete im se stari sjaj i skinućete sve nečistoće.

BONUS VIDEO: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".