Najpopularniji kviz svih vremena, Slagalica, ponovo je glavna tema na društvenim mrežama. Očekivano, u pitanju je nova greška koja je zbunila gledaoce kraj malih ekrana. Oni koji su grešku uočili nisu ostali nemi, te su na društvenim mrežama naširoko krenuli s kritikama.

Naime, plavi takmičar Rade ubedljivo je pobedio crvenog takmičara Stefana, a najnoviju epizodu obeležila je greška voditeljke u samom finišu, koju su tviteraši odmah primetili.

 

 

Sama asocijacija je bila logična, a rešenje je glasilo "Glava". Međutim, voditeljka je napravila grešku objašnjavajući rešenje.

"Pismo i glava na novčiću, kruna se nosi na glavi, "Glava šećera" je pripovetka Stevana Sremca i brdo u Rio de Žaneiru, i lice je prednji deo glave", rekla je voditeljka Kristina Radenković, nakon čega je pokrenuta lavina na Tviteru.

 

 

Na licima takmičara se nije videlo negodovanje, ali su društvene mreže odmah krenule u "napad". Razlog je taj što autor pripovetke "Glava šećera" nije Stevan Sremac, već Milovan Glišić.

"Slagalica danas, "Glava šećera" od Stevana Sremca, a Milovan Glišić se žali Milki Canić koga je ostavila u kvizu", "Do danas sam živeo u uverenju da je "Glavu šećera" napisao Milovan Glišić, ali mi "Slagalica" večeras otvori oči informacijom da je to napisao Stevan Sremac", ređali su se komentari.

 

 

Ovo je samo još jedna u nizu kapitalnih grešaka koje su se potkrale u ovom popularnom kvizu koja je odmah postala viralna na društvenim mrežama.

Ipak, ko radi taj i greši, pa se pored sticanja znanja gledaoci silno zabave i na društvenim mrežama što je, očigledno, dobitna kombinacija.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".