Književnica, novinarka i televizijska voditeljka Vesna Dedić je u „Vikendu na K1“ na televiziji K1 govorila o svom najnovijem romanu „Nemoj nikad da se vratiš“, podršci koju pruža ženama i svojoj ćerki Lenci.

Spisateljica smatra da joj je inspiracija za poslednji roman došla spontano, pa čak i kao logičan sled događaja nakon romana „Izgubila sam sebe“.

- Nisam mnogo verovala u taj roman jer sam ga pisala kada je svima bila teško, a to je taj period korone koga se svi nerado sećamo. Mnogo sam plakala pre nego što sam ga objavila jer sam imala utisak da nisam pružila dovoljno emocija. Međutim, pokazalo se drugačije, rekla je ona.

- Roman je bio odlično prihvaćen i onda sam pomislila kako se roman završava junakinjom koja je ranim u tridesetim, a te godine su prelomne. Žene nakon njih svet doživljavaju nekako plemenitije, racionalnije i potpunije. Postaju erotičnije i sabranije. Tada sam pomislila da bi to mogao biti zanmljiv start neke druge priče, ističe Vesna.

Foto:printskrin K1

 

 

Podrška ženama je njen cilj

- Imam veliku potrebu da sve što radim, bilo to roman ili emisija, bude nešto što će ljudima značiti, gde će moći da prepoznaju sebe, ali i generalno nešto što će im ulepšati trenutke, istakla je ona.

- Trudila sam se da pružim lepezu ženskih likova koja priču dodatno čini dinamičnijom i uzbudljivom. Dosta pažnje sam posvetila i ženama koje se bore s depresijom i svim teretom koji ide uz ovo mračno stanje.

Sva dela posvećuje ćerci

- Lenka u poslednje vreme isprati svaku naslovnu stranu, ali ja volim da sa njom razgovaram o svojim romanima. Voljna sam da je poslušam pošto je ona zainteresovana za sve što se dešava u životu i ne dopušta mi da ostanem zarobljena u nekoj prošlosti. Ako sam nešto ponela iz svoje kuće, to je ta disciplina. Ja nisam vaspitana na način da je odmor u redu. Mislim da su mnogo srećniji ljudi koji ispunjavaju svoje zadatke, a zadatak može biti i odlazak na more ili u kafanu, kako je kome drago – zaključila je Vesna Dedić.

Roman uz koji će žene dosta naučiti

-„Nemoj nikad da se vratiš“ prati život Iskre Todorov, arhitekte i majke blizanaca, od trenutka kada u svojoj trideset petoj godini beži iz Srbije u NJujork. Ovo je jedna sentimentalna, povremeno i surova priča, vodič kroz dušu svake žene, ali i štivo koje će je naučiti kako da bude odvažna, da ne mari o tome šta ko misli, ali i mesto gde će pronaći utehu, ispričala je Vesna.

BONUS GALERIJA: Imanje LJubivoja Ršumovića

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".