Drugi deo horor filma "Leptirica", reditelja Đorđa Kadijevića iz 1973. godine počinje da se snima ove jeseni.

Glavna muška uloga ponuđena je našem najpopularnijem glumcu Milošu Bikoviću.

- Producentima je prvi pik bio Miloš Biković, koji je trebalo da igra Strahinju. Odlučili su se za njega jer je veoma talentovan glumac, ali i zato što su želeli nekog ko je velika filmska zvezda. Na taj način bi film imao zagarantovan komercijalni uspeh, a zbog Miloša bi publika pohrlila u bioskope, priča izvor.

Foto:printskrin jutjub RTS

 

Prema njegovim rečima, Biković je bio oduševljen celom idejom, ali je posle dužeg razmišljanja morao da odbije ponudu.

- Dopalo mu se što će jedan kultni film imati nastavak, kao i to što scenario piše Đorđe Kadijević, koji je režirao prvi deo. Pokušavao je da uskladi svoj gusti raspored s terminima za snimanje, ali nije uspeo. Nažalost, morao je da odbije ulogu jer je već potpisao ugovore za brojne projekte u Srbiji i Rusiji, i to u naredne dve godine. Snimanje "Leptirice" trebalo bi da počne na jesen, baš kada Miloš ima obaveze u Moskvi. Mnogo mu je žao zbog toga, priča sagovornik.

Foto: ATA images

 

Reditelj Đorđe Kadijević potvrdio je da je Biković trebalo da igra u "Leptirici" i dodao da će se uskoro znati ko će zauzeti njegovo mesto.

- Tačno je da je Bikoviću ponuđena glavna uloga, ali ne bih ulazio u detalje. Još tražimo glumca koji će igrati Strahinju. Petar Božović ga je odlično izneo u originalu, ali u nastavku nam treba neko mnogo mlađi od njega. Nadam se da će se Božović svakako pojaviti u filmu kako bi održao vezu između nastavaka, kaže Kadijević, koji trenutno radi na scenariju:

- Pišem treću verziju scenarija. Voleo bih da radnju razumeju i oni koji nisu gledali film, pa zato imam mnogo posla. Priča će biti smeštena u današnje vreme.

Reditelj Đorđe Kadijević kaže da će nastavak "Leptirice" biti strašniji od originala.

- Gledaoci će se plašiti dok ga gledaju čak i više nego u prvom delu! Spremite se za pravi horor, poručuje on.

Podsetimo, radnja horora koji je snimljen pre skoro pola veka odigrava se u selu Zarožje kod Bajine Bašte. Strahinja (Petar Božović) započinje romansu sa seljankom Radojkom (Mirjana Nikolić). Jedne noći ona se preobražava u čudovište i Strahinja saznaje da je njegova devojka zapravo vampir. Nastavak "Leptirice" snimaće se u produkciji "Filmskih novosti".

(Inoformer)

BONUS GALERIJA: Živopisne fotke sa snimanja filma ''Munje'', kao i sa koncertnih promocija

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".