Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl dugo se suočavala s glasinama i optužbama da je maltretirala svoje osoblje pre nego što se preselila u Kaliforniju s princom Harijem.

Iako je sama kraljica naložila nezavisnu istragu privatne advokatske firme, izveštaj koji su sastavili nikada neće biti objavljen, piše The Sunday Times.

Foto: Profimedia

 

Nezvanični izvori iz Bakingemske palate dojavljuju kako je razlog tome da se konačno zaustavi bilo kakva eskalacija napetosti između Saseksovih i ostatka kraljevske porodice. Zvanična istraga je obuhvatila saslušanja četiri ili pet članova pomoćnog tima Harija i Megan, iako je za njih u nekim trenucima radilo i do 25 zaposlenih koji bi mogli da se smatraju potencijalnim svedocima. Čini se da oni nisu imali nikakve pritužbe.

Od pokretanja istrage prošlo je više od godinu dana, ali kraljevski službenici do sada su odbijali da otkriju bilo kakve rezultate ili čak potvrde hoće li rezultati istrage biti uključeni u ovogodišnji zvanični izveštaj koji bi trebao da bude javno objavljen u junu.

Foto: AP

 

 

Palata neće dati zvaničnu izjavu o izveštaju, a ni priznati promene u svojoj politici ljudskih resursa nakon Meganinog navodnog maltretiranja, pišu britanski tabloidi.

Podsetimo, dvoje tzv. "viših delatnika" optužilo je vojvotkinju od Saseksa da ih je maltretirala dok je jedna bivša zaposlena rekla da ih je ponizila. Druga pomoćnica govori da je Megan koristila emocionalnu okrutnost i manipulaciju, što bi se moglo nazvati i mlatretiranjem.

Megan je odmah odbacila optužbe, a kasnije je Opra Vinfri u vrlo kontroverznom intervjuu dala do znanja da Bakingemska palata koristi medije kako bi "prenosila potpuno lažnu priču".

FOTO GALERIJA: Vojna parada u Londonu u čast jubileja kraljice Elizabete

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".