Rusija nema primedbe da se Ukrajina priključi Evropskoj uniji, koja nije vojna organizacija, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

- EU nije vojna organizacija ili vojno-politički blok, za razliku od NATO. Uvek smo govorili, i uvek ću reći da je naš stav vrlo jasan po ovom pitanju. Mi nemamo ništa protiv ulaska Ukrajine - istakao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, preneo je TAS S.

- Nikada nismo bili protiv ovoga (ulaska Ukrajine u EU). Uvek smo bili protiv vojnog razvoja ukrajinske teritorije, jer to ugrožava našu bezbednost. To je ono čemu smo se protivili. Ali što se tice ekonomske integracije - Zaboga, to je njihov izbor - rekao je Putin.

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Istovremeno, naglasio je on, svrsishodnost prijema Ukrajine u Evropsku uniju, takođe, će samostalno odrediti EU.

- To je suverena odluka bilo koje zemlje - ući ili ne u ekonomske asocijacije, a posao ove ili one ekonomske asocijacije je da prima nove članove ili ne. Neka same zemlje EU odluče u kojoj meri je to moguće i izvodljivo. Da li će to biti od koristi ili štete za Ukrajinu, to je u potpunosti njihova stvar, stvar ukrajinskog naroda i ukrajinskog rukovodstva danas - zaključio je Putin.

BONUS GALERIJA: Kadirovci - čečenski borci odani Rusiji

 

BONUS VIDEO

 

 
 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".