Čin venčanja obavio je patrijarh srpski Porfirije u Hramu Svetog Save na Vračaru, a srećne vesti objavila je mladoženjina majka, Olivera Balašević.

Ona je na svom Instagram nalogu objavila fotografiju iz hrama uz emotivan opis.

- Uz blagoslov patrijarha Porfirija i osmehe đaka iz Dervente, anđeli mogu da predahnu, jer su Aleksa i Nikolina svoju ljubav krunisali stiskom ruku u izvezenom zavežljaju zaveta - napisala je udovica Đorđa Balaševića.

Podsetimo, Aleksa je prethodno sa verenicom bio kod patrijarha Porfirija kako bi dobili blagoslov, a u dogovoru sa patrijarhom dogovoreno je da će upravo on biti taj koji će ih venčati.

Foto: Instagram printskrin/olivera.balasevic

 

 

Sin legendarnog pevača je već više puta podelio sa javnošću, koliko je religija za njega važna

- U veri ima mnogo tame za sve vas koji ne verujete, ali mnogo više svetla za sve nas koji verujemo. Naš Patrijarh Porfirije dokaz je da nisu svi sveci na nebu. Bog vas čuvao sve takvi kavi jeste dragi svi.

Iako o privatnom životu retko govori za javnost i mnogi nisu ni znali da je u dugogodišnjoj srećnoj vezi sa Nikolinom, sin slavnog kantautora svoju devojku Nikolinu je zaprosio u Izraelu, za šta je dugo čekao dozvolu, a o tom činu govorio je sa mnogo ljubavi.

- Šest meseci sam čekao blagoslov Jerusalimske patrijaršije i u Nazaretu, u manastiru Nikolaja mučenika, zaručio nas je episkop Romanos, i to baš na Svetu Petku. Čekao sam dugo taj blagoslov, bio sam na hodočašću i molio se za jedan ovako lep događaj. Zaručenje je obavljeno i od tada nosim prsten - ispričao je Aleksa Balašević.

Foto: Printskrin

 

 

On je opisao i kako je izgledalo njihovo zaručenje u Jerusalimu.

- Dok nju nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan. Mislio sam da je dovoljno što imam grčko ime, što je moj pradeda slavio za vreme komunizma otvorenih prozora i što se pomolim pred spavanje. Postio sam danima, ali posle mamurluka. Radio sam stvari koje nisam smeo. Sve se promenilo kad sam sreo Nikanu. Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima, umivala se na Cveće i nije pila alkohol. Nije imala neprijatelje. Tada sam počeo da se osećam još jačim, jer pored sebe imam osobu koja sa mnom ide u borbu, na hodočašće i nemirnu Palestinu, ali i na Bahame - objasnio je mlađani Balašević.

Foto: Instagram printskrin/megdan.fighting

 

 

Balašević mlađi je otkrio i kako će izgledati njihovo venčanje, ali ne i kada će biti.

- Ni skromno, ni raskošno, već onakvo kako bi svadba hadžije i hadžinice trebalo da izgleda - rekao je on.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".