- Teško je preceniti značaj ovog govora. I sam predsednik je lično uključen u pripremu, on je veoma odgovoran za ovo. I naravno, sačekaćemo njegovu procenu onoga što se dešava, njegovu viziju budućnosti. Govorimo o ekonomskim procesima - rekao je on u intervjuu za Prvi kanal.

- Uglavnom će biti reči o ekonomiji, kako ova situacija utiče na ekonomiju, kako će naša privreda živeti suočena sa neprijateljskim manifestacijama Zapada, kako ćemo tražiti i kako smo već našli nove prijatelje u drugim delovima sveta, koji su postali uzroci krize koju sada imamo u različitim sektorima svetske ekonomije - rekao je portparol Kremlja.

Peskov je izrazio uverenje da će, uprkos činjenici da je sada počeo apsolutno nezabeleženi ekonomski rat protiv Rusije, svi sa velikom pažnjom slušati Putinov govor.

- I forum i ovaj govor predsednika, naravno, poklapaju se sa događajima bez presedana u svetskoj diplomatiji, u svetskoj ekonomiji, u svetskoj politici. I to daje još veći značaj rečima koje će predsednik izgovoriti - dodao je portparol.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".