- Sirijski predsednik Bašar el Asad čestitao je delegaciji DNR oslobođenje većeg dela republike i rekao da će naložiti Ministarstvu spoljnih poslova da započne proceduru za zvanično priznanje DNR i LNR, prenosi RIA Novosti.

 

 

Foto: Profimedia

 

Peskov: Moskva će pozdraviti priznanje DNR i LNR

Moskva će pozdraviti priznanje DNR i LNR od drugih zemalja, posebno od Sirije, koja je nama prijateljska, rekao je Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsednika Ruske Federacije.

- Pozdravićemo priznanje LNR i DNR od drugih zemalja, posebno od prijateljske Sirijske Arapske Republike, rekao je Peskov novinarima.

Foto: Profimedia

 

Ranije je i pres-služba zamenika šefa komiteta Državne dume za odbranu Dmitrija Sablina saopštila da je sirijski  predsednik Bašar el Asad predložio Ministarstvu spoljnih poslova zemlje da razmisli o tome kako da izgradi odnose nakon priznavanja LNR i DNR. 

Sablin i Asad sastali su se tokom sastanka koordinacionih štabova Ruske Federacije i Sirije o povratku izbeglica i obnavljanju mirnog života.

Podsetimo, Donjecka i Luganska Narodna Republika su proglasile nezavisnost od Ukrajine 2014. godine. Kao odgovor na ovakvu aktivnost, Ukrajina ih je proglasila terorističkim organizacijama. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".