ŠEF Čečenije Ramzan Kadirov nazvao je stvarnom podlošću situaciju sa zelenim koridorom za evakuaciju žena, dece i staraca koji se nalazi u podrumima fabrike Azot u Severodonjecku u LNR.

On je rekao da su čečenske jedinice specijalnih snaga Ahmat dobile instrukcije da od 8.00 do 22.00, u cilju evakuacije civila iz fabrike, organizuju zeleni koridor. Ali umesto da pušta ljude iz industrijske zone, ukrajinska strana je počela da puca na jedinice uključene u organizovanje koridora.

- Prava podlost! Inače, granatiranje i dalje traje. Zahvaljujući blagovremenom reagovanju i pregrupisavanju jedinica, nije bilo žrtava među ljudstvom. Naravno, niko nije pušten iz podruma, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Uporedio je ukrajinske fašiste sa nemačkim i okrenuo se svetskim liderima.

-Vi snabdevate artiljerijskim sistemima za uništavanje civilnog stanovništva LNR i DNR, a dobro znate da ih ukrajinska vojska ne koristi za granatiranje vojnih položaja ruskih trupa. Pre ili kasnije ćete to morati da priznate i da se izvinite. stanovnicima Donbasa na kolenima, zaključio je Kadirov.

(Novosti)

BONUS GALERIJA: Kadirovci - čečenski borci verni Rusiji

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".