Na saslušanju pred postupajućim tužiocem V.J. je kratko izneo svoju odbranu, ali nije želeo da odgovara ni na pitanja tužioca niti branioca.

Posle saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor, zbog opasnosti od bekstva, jer nema prijavljeno prebivalište u Srbiji.

V.J. je u ponedeljak prilikom uključenja reporterke RTS-a u Jutarnji program uleteo u kadar i prosuo piće iz limenke, a onda se okrenuo da ode. Potom se vratio u kadar, stao pored reporterke i pokazujući podignut srednji prst na obe ruke, uvredljivo, sa psovkma govorio o Srbiji, nazivajići je i "fašističkom" državom.

V.J. je državljanin Srbije koji živi u Nemačkoj. Tužilaštvo je dalo naredbu da se obavi psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog.

Kako se nezvanično saznaje on je ispričao da je došao u Srbiju pre sedam meseci i da je izgubio pasoš i novčanik sa karticama, pa je pokušao da ih nabavi, ali nije uspeo. Sve ono što je izjavio u kadru RTS-a je, kako tvrdi, posledica toga što su mu pukli živci, jer samo zeli da napusti Srbiju.

BONUS VIDEO:

 

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".