Ekipi franšize "Južni vetar" pridružuje se holivudski glumac Erik Roberts, rođeni brat svetske zvezde, DŽulije Roberts.

Kako Kurir saznaje iz izvora iz produkcije ovog hit ostvarenja, brat DŽulije Roberts glumiće američkog agenta u drugoj sezoni serije "Južni vetar", i to umesto holivudskog glumca Majkla Medsena, kako je prvobitno planirano.

Foto: Profimedia

 

 

Razlog odustajanja Majkla Medsena od snimanja "Južnog vetra" je porodična tragedija. Naime, njegov sin Hadson Li je u januaru ove godine izvršio samoubistvo, zbog čega glumac još uvek nije spreman da se vrati poslu.

Majkl je i dalje u dubokoj žalosti i zato je otkazao angažman u svim projektima, a potpuno se povukao i iz javnosti. Nakon što je obavestio producente "Južnog vetra" da ipak neće učestvovati u projektu, oni su odmah krenuli da mu traže zamenu i izbor je pao na Erika Robertsa.

Oskarovac u "Južnom vetru"

Erik Roberts je ogromnu popularnost stekao još '80-ih godina, a njegovu karijeru čini na desetine uloga u velikim filmskim ostvarenjima.

Roberts je dva puta nominovan za najprestižniju filmsku nagradu Oskar, od čega je jednog i osvojio, i to za najboljeg glavnog glumca u filmu "Star 80", 1985. godine.

Kako navodi izvor, nije bilo lako naći glumca približnih godina jednako popularnog kao što je Medsen, a da ne traži ogroman honorar.

- Došli su do Erika i brzo su se dogovorili. On već sledeće nedelje treba da dođe u Beograd da počne sa snimanjem - dodaje izvor, koji dalje navodi da je Erik Roberts uzbuđen što će zaigrati u srpskoj seriji.

- Erik je tražio da mu pošalju prvu sezonu serije "Južni vetar" kako bi se što bolje pripremio za ulogu. Za razliku od svoje megapopularne sestre DŽulije, Erik nikad nije bio u Srbiji, pa se nadamo da će mu boravak i rad ovde prijati - kaže izvor Kurira iz produkcije, te dodaje.

- Trenutno smo u potrazi za Erikovim dublerom, s obzirom na to da će biti mnoštvo akcionih scena. Kada su u pitanju njegovi uslovi, nije tražio ništa sepcijalno osim toga da ima svoju prikolicu u kojoj će boraviti i spremati se tokom snimanja serije, završava naš izvor.

Premijera novih epizoda serije "Južni vetar" očekuje se na proleće 2023. godine na RTS.

Još jedna holivudska zvezda glumiće u "Južnom vetru"

Osim Erika Robertsa, u novoj sezoni serije "Južni vetar" pojaviće se i Vilijam Boldvin, rođeni brat glumca Aleka Boldvina.

Foto: Profimedia

 

 

Boldvin će, baš kao i Roberts, igrati američkog agenta, te se uskoro očekuje i njegov dolazak u Srbiju, a kako je planirano, prva klapa će pasti već do kraja juna.

Robertsu i Boldvinu na setu će se pridružiti i junak hit serije "Kuća od papira", Luka Peroš.

(Kurir)

BONUS GALERIJA: Snimanje filma ''Južni vetar''

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".