Glumica Rialda Kadrić Šebek, najpoznatija po ulozi Marije iz “Žikine dinastije”, umrla je iznenada 25. januara 2021. u 57. godini, u Atini, na ulici od srčanog udara.

Rialda bi na današnji dan napunila 59 godina.

Rialda Kadrić preminula je kao i njena majka 1991. godine – na ulici.

Foto: Jutjub printskrin/Van Alexio

 

– Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, i rešila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život – ispričala je svojevremeno Rialda u emisiji “Balkanskom ulicom”.

Foto: Arhiva Novosti

 

Rialda Kadrić Šebek se, inače, godinama uspešno bavila psihoterapijom. Po završetku gimnazije upisala studije Svetske književnosti u Beogradu. Kako bi usavršila znanje engleskog jezika 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prestonicu dve godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina. U međuvremenu se preorjentisala na psihologiju te postala licencirani psihoterapeut.

Foto: Arhiv Novosti

 

– Moja uloga je da stupim u kontakt sa klijentom u dijalog, istovremeno prateći dinamiku terapijskog odnosa i kako se nesvesni fenomeni manifestuju u tom kontekstu. Cenim da preduzimanje prvog koraka može biti zbunjujuće. Zbog toga smatram važnim naglasiti da je najmanje što možete očekivati pristup bez osude, stroga poverljivost i mogućnost razgovora u sigurnom okruženju – navela je u opisu svog načina rada Rialda koja se bavila pretežno psihoanalizom.

Kada je reč o glumi, sredinom sedamdesetih bila je na vrhuncu slave, iako je tada imala nepunih 14 godina. Film “Lude godine” (deo “Žikine dinastije”) doneo joj je nemerljivu popularnost.

Foto: Jutjub printskrin/dami1622

 

 

(Novosti)

VELIKA GALERIJA: Snežana Savić - retrospektiva karijere

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".