Nekadašnji predsednik SFRJ, Josip Broz Tito voleo je da uživa u kvalitetnoj muzici, a naročito je voleo četvoro naših pevača.

Kako se navodi, veoma je voleo pop pevača Zdravka Čolića, ali i Čola njega. On je Brozu pevao nekoliko puta i učestvovao na nekoliko sletova.

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Pored Zdravka Čolića, Tito je voleo i pevačicu Nedu Ukraden. Kako je Neda važila za izuzetnu lepoticu, a pričalo se da Tito ima “istančan ukus za lepotu”, ovo ne bi trebalo nimalo da čudi. Maršal je uživao da sluša Nedu kako peva, a da je i ona volela njega dokazuje “Pjesma maršalu Titu” koju je snimila.

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Đorđe Balašević je, tokom služenja vojnog roka, napisao pesmu “Računajte na nas”, a kako je kasnije priznao, posvetio je upravo Josipu Brozu Titu. On je pesmu Titu i otpevao 1. oktobra 1978. godine.

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Mediji su posebno isticali Titov odnos prema Goranu Bregoviću. Naime, njihov međusobni odnos bio je veoma specifičan zbog toga što, iako su voleli i poštovali jedan drugog, bilo je trenutaka kada im je više odgovaralo da ljudi misle da su u svađi.

Veliki uspeh grupe Bijelo dugme nagnao je Broza da im uputi poziv da mu sviraju za doček Nove godine 1976. i to u Hrvatskom narodnom pozorištu.

Foto: Sarić S.

 

 

Iako su imali nastup u Hali sportova u Beogradu, Brega je sve odložio i, navodno, kukao Željku Bebeku da ga je Tito prevario za veliku sumu novca.

Ipak, nakon samo nekoliko minuta, Tito je napustio njihov nastup zbog glasne muzike i nerazumevanja.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".