Na obeležavanju platinastog jubileja Kraljice Elizabete mališani kraljevske porodice osvojili su najveće simpatije. Najmlađi među decom Vilijama i Kejt, princ Luis, imao je nekoliko simpatičnih scena tokom ceremonije u kraljičinu čast.

 

 

Kraljica Elizabeta može da se pohvali velikom porodicom. Ovo je savršena prilika da se podsetimo kako su izgledala kraljevska rođenja. Nije uvek bilo šareno i lepo ...

Dovoljno je podsetiti se na četiri trudnoće sadašnje kraljice Elizabete II ... Monarhinja je rodila svoje prvo dete sa 22 godine. 1948. godine na svet je rođen princ Čarls. Trenutno vladajuća kraljica ima još troje dece - Anu, Andžeja i Edvarda. Sve ove trudnoće i porođaji odvijali su se u privatnosti palata i vlastelinstava.

Foto: Profimedia

 

 

Kada se princ Čarls rodio, njegov otac - princ Filip - nije prestao ni da igra skvoš sa svojom sekretaricom . Pošto je bio obavešten o srećnom događaju, popio je čašu šampanjca. Kasnije je Palata Bekingema izvestila u kratkoj izjavi o rođenju prestolonaslednika . Vrlo je malo fotografija kraljice tokom trudnoće.Krajem četrdesetih godina prošlog veka njihov nastup se smatrao suprotnim pravilima. Slično, malo se govorilo o toku same trudnoće. Kraljici je tako omogućen luksuz mira koji se sada uzalud traži.

Princ Filip prvi u istoriji kraljevske porodice prisustvovao porođaju

Druga kraljičina deca takođe su rođena u Palati Bekingem - osim Ane, koja je rođena u Klarence House -u. Palata je u to vreme bila u procesu renoviranja. Kraljica Elizabeta II, prateći najnovije trendove, zahtevala je prisustvo svog muža pri rođenju svog najmlađeg sina, Edvarda . Zahvaljujući tome, Filip je postao prvi otac u istoriji kraljevske porodice koji je prisustvovao rođenju svog potomstva.

Lejdi Di se u četvrtom mesecu bacila niz stepenice

Pojava Dajana Spenser u kraljevskoj porodici oživela je i promenila okamenjeni dvor. Rođenje sledećeg naslednika postalo je spektakl . Vojvotkinja je, uz pomoć paparaca, kupovala u Harodsu i ponosno pokazala svoj sve zaobljeniji stomak.

Foto:Tanjug/AP

 

 

Suprotno tradiciji, odlučila je i da se porodi u bolnici. Kada je 1982. rodila princa svog prvog sina - princa Vilijama - imala je 21 godinu . Dve godine kasnije rođen je princ Harri. O ovim trudnoćama i porođajima zna se mnogo više. Sama Dajana je bila željna da podeli vesti sa javnošću. U intervjuu sa novinarom Andrevom Mortonom otkrila je šokantne činjenice .

Ona je tada rekla:

- Kad sam bila u četvrtom mesecu trudnoće, bacila sam se niz stepenice, pokušavajući da privučem muževu pažnju . Rekla sam mu da se osećam očajno i da sam stalno plakala. Rekao je da problem pravim ni iz čega. Pa sam se bacila niz stepenice.

Godinama kasnije, poznato je da se princeza Dajana u to vreme suočila sa mentalnim slomom. Imala je depresiju, poremećaje u ishrani ... Počela je da ima problema sa bulimijom i glasovima u glavi o samoubistvu. Zato je zatražila pomoć i podršku. NJen muž - princ Čarls - nije odgovorio na ovo. U avgustu 1996. godine par se razveo, a godinu dana kasnije Dajana je poginula u saobraćajnoj nesreći .

Megan imala spontani

Megan Markle morala se suočiti sa potpuno različitim problemima . Arči Harrison Mountbatten -Vindsor - prvo dete Harija i Meghan - rođen je u maju 2019. Par se složio da se rođenje dogodi na njihovom seoskom imanju, Frogmore Cottage. Kao rezultat zdravstvenih komplikacija, plan je morao biti promenjen i na kraju se porođaj dogodio u bolnici. Godinu dana kasnije, Megan je imala pobačaj u trudnoći . Ona je to priznala u kolumni za NJujork Tajms.

Foto: Instagram/ screenshot meghanmarkle_official

 

 

Zbog toga su oboje odlučili da se i treća trudnoća završi u bolnici . To se dogodilo i 4. juna ove godine. Lilibet "Lili" Vindsor rođena je u bolnici Santa Barbara u Kaliforniji . U saopštenju, par je objavio da su Megan Markle i njena ćerka veoma dobre.

BONUS VIDEO:

LEGENDA NA TRONU: Pre 68 godina pred tv-kamerama krunisana je kraljica Elizabeta Druga

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".