- Ne znam kad ću ići, ja sam već bio tamo privatno, nije mi nepoznat taj kraj, rado ću otići. Ako Hrvatska neće koristiti svoje članstvo kao polugu uticaja, posebno kad su u pitanju temeljna prava, ako ćemo dopuštati da nas raspoređuju sa Rusijom, čime ćemo mi to nešto razgrabiti, suluda je ideja da bi mi nekoga napali, mi smo miroljubljiva zemlja - rekao je Milanović.

- Plenković i dvorske lude ćute - dodao je on.

Za Grlića Radmana je rekao da ne zna da govori.

- Kako je on razgovarao sa Šolcom, ja bih voleo videti ga kao boga - izjavio je Milanović.

- Očito je da Šveđani, Finci ni Amerikanci nisu razgovarali o tome da bi trebalo da razgovaraju sa Turcima. Turci imaju dosta razloga i uživaju u tome da sad cepaju dlaku, njihovi odnosi su dugo loši. Naivno je očekivati da će te neko s kim imaš tako loše odnose primiti tek tako. Oni nisu razgovarali s Erdoganom, to je traljavo. Ali mi imamo svoje probleme, stvarni su, njih može izboriti vodstvo države.

Komentarisao rat u Ukrajini


Milanović je komentarisao rat u Ukrajini. Rekao je da mu nije jasna Makronova izjava da se Putin ne sme poniziti.

Foto: Tanjug/AP

 

- Nije mi jasno šta je Makron time mislio. Ne znam kako bi Putina mogao poniziti. Nemoguće ih je poraziti, oni su nasilni i prejaki i vrlo opasni. To vidimo. Donbas je 150 kilometara od Volgograda. Da je Rusija demokratija, trebalo je sa njima razgovarati. Ne znam ko će taj poraz ostvariti. Ukrajinska mladost dok ne izgine sva?

- To je jedna zapetljana i komplikovana situacija. Nažalost je jednosmerna. Ukrajinski predsednik nema izbora da govori i radi ovo što govori, a to, nažalost, kao što vidimo, vodi u ratni poraz - rekao je Milanović.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Ruska čizma tamo gde dođe ne odlazi. Neće ih niko oterati. To je moćna vojna sila. Možemo se naslađivati njihovom sporosti, ali, nažalost, tako je kako je - rekao je Milanović o ratu. - Pozovite nekog analitičara, ali svako ko ima malo znanja i iskustva vidi šta se događa tamo.

- Tamo se ne događa ništa dobro. Rusija nije kao mi, nisu demokrati, oni su neuništivi. Kao neprijatelj je neuništiv. Tako moramo razgovarati. Plenković je pročitao tri rečenice i izgovara ih i onda vidi da njegov mentor, od kojeg je kupio avione, govori drugačije. Neka njega kritikuje.

- Ja sam bio ozloglašen među ruskom diplomatijom da sam leden i da ih ignorišem - rekao je Milanović.

- Meni je bila draža Ukrajina tri puta, ali tamo ljudi ginu. I ginuće i dalje ako se ovako bude ohrabljivala Ukrajina da se bori, borba do zadnjeg Ukrajinca - rekao je Milanović, prenosi Indeks.hr

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".