Vulin je tako odgovorio potpredsednici Vlade i ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović, koja je u sredu u intervjuju Juronjuzu, rekla da je dobro što šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov nije došao u posetu Srbiji.

-Nikad nije dobro da nam stranci određuju ko su nam gosti i ko su nam prijatelji. Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov je u decenijama iza nas, na teškim mestima dokazao da je prijatelj Srbije, a kako su to dokazali oni koji su onemogućili njegovu posetu, bombardovanjem Srbije, priznanjem takozvanog Kosova, nesprovođenjem Briselskog sporazuma, zahtevima da napustimo Republiku Srpsku, ignorisanjem srpskih žrtava, učešćem u pokušajima da se sruši predsednik svih Srba Aleksandar Vučić-, naveo je Vulin u saopštenju.

-Ako budemo birali prijatelje po dnevnopolitičkim prilikama i ako dopustimo da nam stranci određuju kako i sa kim ćemo sarađivati, postavlja se pitanje šta je sledeće? Ukidanje izbora i imenovanje skupštine i vlade i napuštanje vojne neutralnosti? Srbija nije ni ruska, ni američka, ni evropska, Srbija je država svih njenih građana i samo njih i zato nikada neće biti dobro da nam prijatelj ne dođe, a da sila koja nam preti bude veća od vrednosti slobode koju branimo-, kazao je ministar Vulin, komentarišući navode Mihajlovićeve da je dobro što Lavrov nije došao u posetu Srbiji.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".