Bivši muž Goce Tržan, Ivan Marinković izgubio je oca sa svega 12 godina. Otac Velimir poginuo je na ratištu u Slavoniji 1991.

Ivanova sestra Teodora je pre nekoliko godina ispričala za "Kurir" kako su izgubili oca kada im je bio najpotrebniji.

- Tata je u novembru 1991. otišao na ratište u mesto koje se tada zvalo Ćeralije, a danas je to Mašićka Šagovina. Otišao je svesno, kao dobrovoljac. Znao je šta ga čeka i da se neće vratiti živ. Upucan je sa jednim metkom. Srpska radikalna stranka je tada brinula o svim porodicama, a tata je znao da će, ako se ne vrati živ, imati ko da nam pomogne. Tako je i bilo - rekla je ona, pa otkrila kako je izgledalo njihovo poslednje jutro.

Foto: Sarić S.

 

- I danas zaplačem kad se toga setim. Tog jutra krenula sam u školu. Tata me je pozvao da mu sednem u krilo. Pomilovao me je po kosi i saopštio da odlazi. Rekao mi je da brata i mene mnogo voli. Poljubili smo se i oprostili. Mama mu je slala pakete, ali taj poslednji nije primljen. Za Novu godinu, 31. decembra 1991. Ivan, mama i ja smo bili sami u stanu kad je zazvonio telefon. Dobili smo poziv iz SRS. Rečeno nam je da se tata vodi kao nestalo lice. Bio je to najgori dan u mom životu - kako je tada govorila, pamti i trenutak kada je otac ubijen.

Foto: Instagram printskrin/ivanmarinkovic79_official

 

- Rekli su nam da je s neprijateljske strane napravljena zaseda. Otac je krenuo da spase nekoliko porodica koje su Hrvati zarobili i više se nije vratio. Brata su prošle godine pozvali iz vojne policije da gleda slike na kojima se vidi kako su nam oca držali u kavezu - pričala je Teodora, koja tvrdi da njen brat i dan danas pati za ocem.

- Oboje smo teško podneli gubitak roditelja. On je izgubio mušku figuru, otac ga je vaspitavao da bude fer i korektan, učio ga je kako da se brani. Ivan ne voli batine i ne bi mrava zgazio. Tata ga je vodio na utakmice, razgovarao s njim. Znam da bratu mnogo fali otac i da bi sve dao na svetu da je sad sa nama.

BONUS VIDEO:

 

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".