Nastala prema scenariju Siniše i LJiljane Pavić, bila je prva velika porodična serija Radio-televizije Beograd sa 82 epizode.


Generacijski sukobi, odnos urbanog i ruralnog, večita borba malog čoveka za bolji život, ali i snažan društveni komentar učinili su da "Bolji život" postane jedna od najvoljenijih domaćih serija koja se i danas citira, gleda i razume.

Foto: Zoran Jovanović

 

Kroz težnju junaka za boljim životom predočena je bogata i precizna slika celog jugoslovenskog društva na kraju jedne epohe.

I danas je rado gledana svaka njena repriza, a to što se trenutno emituje na jednoj televiziji povod je da se prisetimo i ostalih junaka koji su je učinili kultnom. Svoju karijeru pred kamerom upravo u ovoj seriji počeo je i glumac Nebojša Glogovac.

Tada je još bio srednjoškolac koji se interesovao za glumu, a u ovoj popularnoj seriji pojavio se u nekoliko epizoda kao školski drug Slobodana Bobe Popadića, kojeg je glumio Dragan Bjelogrlić.

Foto: Printskrin/Jutjub/Kurir

 

Iako je imao malu ulogu, Glogovca je publika primetila zbog upečatljivog izgleda sa kovrdžavom kosom i harizme kojom je plenio.

Sve što se kasnije dogodilo na profesionalnom planu ovog umetnika ostalo je istorija, počevši od rola u ostvarenjima "Rekvijem za jedan san", "Raj", "Vukovar, jedna priča" do filma "Ubistvo s predumišljajem", koji ga je učinio slavnim.

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Gorica Popović

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".