I, kaže danas, naišao je na hiljade fotografija vezanih za nepoznate leteće objekte, uključujući prikaz svemirske letelice u obliku cigare snimljene na satelitskim snimcima. On je zapis opisao kao krupni plan objekta u svemiru, sa kupolama čudnog oblika na svim stranama.

U NASA-inom sistemu je pronašao četiri povezana fascikla sa oznakama „filtrirano“, „nefiltrirano“, „obrađeno“ i „neobrađeno“, ali pošto se u to vreme povezivao sa vezom od 56k, jednostavno nije imao mogućnost preuzimanja njih.

- Uspeo sam da napravim samo jednu fotografiju pre nego što je veza prekinuta, ali na tim mapama je bilo na hiljade - rekao je Mekinon, čija je glavna namera bila da dokaže tvrdnje bivše uposlenice NASA-e Done Hare, koja je insistirala da satelitski snimci često brišu dokaze o postojanje NLO-a.

Foto:printskrin/nasa.com

 

Posle deset godina iscrpljujućih pravnih bitaka, njegovo izručenje je zaustavila tadašnja sekretarka unutrašnjih poslova Tereza ​​Mej, koja je kao razlog navela Mekinonov Aspergerov sindrom.

Dva puta je hapšen na insistiranje Amerikanaca, 2002. i 2005. godine, i optužen je za provalu u desetine kompjutera američke vojske, mornarice, vazduhoplovstva i Ministarstva odbrane, kao i još 16 kompjutera NASA-e.

(Net.hr)

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".