Trenutna prosečna cena po galonu (3,75 litara) običnog benzina u Sjedinjenim Državama je 4,95 dolara, u poređenju sa 3,06 dolara u ovo vreme prošle godine, prema AAA. Najviša prosečna cena je u Kaliforniji i iznosi 6,34 dolara od trenutka objavljivanja, a 10 država je prešlo 5 dolara.

U kratkom, ali vrlo kritičnom pojavljivanju na Foks NJuz, DŽesi Voters u prajmtajmu u utorak, poslanik iz Luizijane napao je brojne vodeće demokrate dok je zbijao šalu o kokainu. Kenedi je rekao Votersu da kada se oseća neadekvatnim, samo „pogledam“ njegove kolege u Vašingtonu, D. D. „U zaista lošim danima, vidim lažove, prevarante i mesoždere u svim pravcima.

Senatorka je kritikovala nedavne komentare sekretarke za finansije DŽenet Jelen u kojima je rekla da će visok nivo inflacije u zemlji ostati visok decenijama, a ne „tranzicioni” kako je ranije tvrdila.

- U međuvremenu, njen šef, predsednik Bajden, nastavlja kampanju za veći ekonomski haos, pokušavajući da nas u Kongresu ubedi da povećamo poreze za tri i po milijarde dolara širenjem ionako velikodušne države blagostanja i pretvaranjem policajaca u socijalne radnike - rekao je Kenedi.

Još je i dodao:

- Ne znam gde živiš, DŽesi, ali u mojoj zemlji je cena gasa toliko visoka da bi bilo jeftinije kupiti kokain i samo trčati svuda. - rekao je.

Kenedi je potom skrenuo pažnju na potpredsednicu Kamalu Haris i njene predloge da se u zemlje Centralne Amerike ulože milijarde dolara kako bi se smanjile migracije u SAD.

- Ovo nije satira. Ona je to rekla. Sačekaću trenutak dok ne prestanete da se smejete - rekao je Kenedi. Senator je nastavio da napada potpredsednika, sugerišući da „nema sile u istoriji koja nije moćnija od samoobmane”.

Newsweek

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".