Senf, šećer i jaja

Odlična maska za rast kose. Promešati dve kašike suvog senfa sa vodom, dodati jedno žumance i dve kašike šećera. Ovu masku možete koristiti i za suvu kosu, samo dodajte u nju još dve kašike maslinovog ulja. Smesu naneti na kožu glave, umotajte običnom najlon folijom za domaćinstvo (ili stavite najlon kesu na glavu) i od gore peškir ili toplu maramu.

Ostavite masku na 20-50 minuta i zatim isperite kosu čim osetite peckanje i svrab. Na kosu nanesite balzam. Postupak se preporučuje 1-2 puta nedeljno u mesec dana, a onda po potrebi.

Foto: Profimedia

 

Senf i jogurt

Ova maska je aktuelna za suvu i oštećenu, farbanu kosu.

Najpopularni recept:

Jedna kašika senfa u prahu sa dve kašike jogurta, promešati, dodati jednu kašiku tečog meda i jednu kašiku bademovog ulja. Maska se nanosi na prljavu kosu na 30-40 minuta, posle se ispira toplom vodom i šamponom.

Foto: Profimedia

 

Druga opcija:

Jedna kašika suve slačice pomešati sa 0,5 šolje kefira, dodati jedno žumance i ostaviti na glavi 30 minuta. Ovu masku možete koristiti svakodnevno, zato sto je koncentracija senfa u njoj mnogo manja nego u prethodnom receptu.

Mešanje senfa sa kvascem

Priprema:

Jednu kašiku suvog kvasca pomešati sa dve kašike toplog kefira, dodati jednu kašiku šećera i ostaviti smesu na toplom mestu dok kvasac ne nadođe. Posle ovu smesu pomešajte sa medom ( jedna kašika) i suvim senfom (jedna kašika). Naneti na koren dlake i ostaviti 1-2 sata.

Foto: Profimedia

 

Mere opreza

Pri korišćenju maski sa senfom budite veoma pažljivi. Ako maska ostaje na glavi duže nego što treba, postoji rizik od opekotina. Kod nekih žena maske sa senfom mogu izazvati alergijske reakcije. Pre korišćenja maske uraditi test na svojoj ruci ( kao i sa svim sto koristite prvi put npr. fraba za kosu): pomešajte malo senfa u prahu sa vodom i ostavite na 15 minuta. Blago peče – normalna reakcija, ako postoji svrab i crvenilo upotreba takve maske nije preporučljiva.

Suvi senf uvek mešajte u toploj vodi, hladna voda neće dati željeni efekat. Nanosite masku isključivo na prljavu kosu – prirodni vosak sprečiće nju od isušivanja.

BONUS VIDEO:

 

(Uspešna žena)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".