U Višem sudu u Nišu danas je održano suđenje bračnom paru Nebojši N. (47) i Dragani P. (33) kojima se na teret stavlja da su niškog kardiologa Jozefa G. držali kao roba, a na ročištu su preslušani snimci telefonskih razgovora optuženih i oštećenog.

Bračnom paru, podsetimo, na teret se stavlja da su od marta 2019. do marta 2021. godine u uračunljivom stanju, pretnjama da će nauditi žrtvi i njegovoj porodici, uspostavili sa oštećenim ropski odnos.

Razgovori koji su preslušani danas, odvijali su se između okrivljenih i poznatog doktora u raznim situacijama. Ako je sudeći prema snimcima doktor se oseća potčinjeno i živi u automobilu, koji je parkiran ispred zgrade optuženih.

Nebojša N. je za svaki razgovor rekao da "ne prepoznaje svoj glas" i opovrgao ranije izrečenu činjenicu sudu da je to zaista njegov glas. Navodeći da ga je policija "krvnički tukla" da prizna da je glas njegov.

Dragana P. se nije izjašnjavala o autentičnosti iako je sudija Mirko Drašković posle svakog snimka pitao da li neko u sali ima komentar na preslušani snimak. Snimci su puštani nasumično kada s doktorom razgovara i muški i ženski glas.

- Majmune, majmunski! Sve ću koske da ti slomim jer me maltretiraš. Debilu, Retardu i bolesniku jedan - bile su reči kojima je nazivan doktor koji je na to odgovarao: "Nemoj! Neću više, molim te. Nisam kriv". U većini razgovora oni su mu govorili stvari kao što su:

- Podigni glavu, ne plaši nam komšije. Spustiš li glavu još jednom polomiću ti kičmu! Hajde šetaj malo, levo, desno, nemoj samo u mestu da stojiš i nemoj tu pored nas da hodaš nego dalje malo. Sad ćemo da dođemo, otvori malo vrata da se izluftira. Polako otvori vrata kad izlaziš, nemoj da oštetiš nečija vrata, sve ćeš ti da platiš - čulo se na jednom od snimaka, dok je na drugom zabaležen snimak:

- Nemoj u usta da ti nabijem taj telefon! Sve ću zube da ti razbijem. Ima krv da pi*aš kad si pomislio da mene nameštaš kako ne radiš ultrazvuk.

Nakon ovih jezivih pretnji, usledio je i naredni snimak.

- Ako još jednom povisiš ton na moju ženu, sići ću dole da te polomim... - dok je ženski glas, za koji se sumnja da je optužena žena bila veoma prosta na tu konstataciju.

- Kuče jedno smrdljivo! - rekla je Dragana P. inače medicinska sestra, pa zatim nastavila:

- Pre mučnine traju nekoliko dana i prođu, a sada jedva hoda. Kada ga doktor Goran pregleda, ne pije lekove, a kada uđe kod tebe u kola po deset lekova pije. Truješ ga stalno, pije po 10,15 bromazepana dnevno, nije normalno koliko lekova pije. Šta kažeš, to je normalna reakcija da zaspi za volanom od lekova. E, pa videćeš polako, ako ti naudiš našoj porodici videćeš i da ti nećeš da imaš decu, ni ona neće da imaju decu.

Na sledećem ročištu bi trebalo Nebojša N. da iznese svoju odbranu.

(Kurir)

BONUS VIDEO

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".