-Još jednom podsećamo da bez odgovarajuće rezolucije Saveta bezbednosti UN-a đelovanje gospodina Kristijana Šmita kao visokog predstavnika u BiH je nelegitimno. U tom kontekstu izjavljujemo da njegove takozvane odluke nisu obavezujuće.

Što se tiče suštine zadnjeg od njih koji se odnosi na održavanje izbora -posljednja granica cinizma je prevaziđena. Nikada do sada međunarodni zvaničnici nisu tako besramno zadirali u tuđi novčanik. Iako se, iskreno govoreći, ova akcija organski uklapa u piratsku logiku kolektivnog Zapada, što jasno pokazuju nezakonita ograničenja prema Rusiji.

Apsurdnost postupanja Kristijana Šmita naglašava činjenica da su stranke u BiH išle ka kompromisu po ovom pitanju. Šta više, bilo je konkretnih predloga za prevazilaženje nastale situacije – napisano je u reakciji ambasade Rusije.

Navode da „je opet prevladala gruba sila koja je namerno destabilizirala situaciju u BiH“.

-Potvrđujemo potrebu da same bosansko-hercegovačke strane dođu do rešenja o svim ključnim pitanjima, da nema alternative dijalogu i kompromisu, uključujući i parametre organizacije istinski slobodnih i demokratskih izbora, za koje postoje potrebni pravni mehanizmi.

Nećemo se iznenaditi ako putanja političke linije tzv. međunarodne zajednice dovede do toga da će, „umorna od svojevoljnosti Bosanaca i Hercegovaca“, sama „izabrati“ lokalne predstavnike u strukturama vlasti u vlastitu sliku i priliku. I to će biti apoteoza zapadnog „demokratskog“ upravljanja Bosnom i Hercegovinom – naveli su iz ambasade Rusije.

(Avaz)

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".