Jedan od najtežih uloga koju je igrao bila je uloga Ante Vrbana, ozloglašenog zapovednika ustaškog logora. 

Kako je izjavio nije mu bilo lako da uše u psihologiju lika. 

Uprkos brojnim obavezama, glumac je izjavio da nije umoran i da radi posao koji voli.  

Foto: Printskrin/Jutjub/101 Studios

 

 

- Trudim se da ne budem. Radim posao koji sam sanjao da ću raditi. Sebe podsećam da je ovo nešto što je privilegija i od toga živim. I mislim da čovek ne bi trebalo da bude gord i da se oseća umorno, nego da bude radostan - rekao je Igor Đorđević.

Igor se dotakao hiperprodukcije i ispričao koji mu likovi daju inspiraciju. 

- U Hameda iz “Državnog službenika” sam se zaljubio na prvo čitanje. On je jedno otelotvorenje onog oportuniste, ali u onom najlepšem smislu te reči, ako ta reč uopšte ima lepši smisao. Probaće sve da iskoristi, upravo zbog njegovog karaktera se dešavaju neke nepredviđene stvari za državu. Takve likove sa radošću idem na set da snimim. Ima i likova kao što su Ante Vrban u “Dari iz Jasenovca“, koji me je koštao ulaskom u tu vrstu psihologije i patologije. Kao doktori, ne birate pacijenta kojeg ćete da lečite, nego ko vam dođe na sto - istakao je Igor.

Foto: Printskrin/Jutjub/101 Studis/

.

Glumac je izjavio da se vrlo brzo odvojio od lika. 

- Izbrisao sam sve iz svoje glave, sekund nakon što smo završili snimanje. To je jedini način da se ide dalje. Stvar je u tome da ste morali da dovedete sebe u takvo stanje, da ta uniforma i okruženje koje je napravljeno, sa svom tom decom u logoru, da treba da se osećate dobro, a ne da se naterate. Da to što ćete da ubijete deset ljudi i nakon toga otići da jedete, da za vas to ništa ne znači. Jungova teza je da svaki čovečji um ima senku i da je svaki čovek sposoban da nanese zlo, samo su stvari, okolnosti i način na koji mi osvestimo to - izjavio je glumac. 

(Blic)

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".