Sa predstavnicima sedme sile komunicira samo kada promoviše svoje solističke koncerte, koji su se tradicionalno održavali u Centru "Sava". Umesto intervjua i televizijskih gostovanja, o njemu su sve ovo vreme govorile njegove pesme i hitovi koje su često pevali i takmičari muzičkih šou-programa, a najviše učesnici "Zvezda Granda".

Prema pisanju lista "Alo", Miroslav je rešio da zabrani izvođenje svojih hitova u emisijama "Grand produkcije", a izvor blizak pevaču objašnjava i zašto.

Foto: ATA images

 

 

- Iako bi mnogi pomislili da se Ilić na korak da zabrani izvođenje svojih pesama u "Zvezdama Granda" odlučio zbog privatnog odnosa sa Lepom Brenom, koja je čitavu deceniju uključena u skandal oko njegovog očinstva, pa je čak i svedočila protiv kolege koji joj je mnogo pomogao na početku karijere, ova stvar je mnogo ozbiljnija i vezana je isključivo za poslovni odnos Miroslava i "Grand produkcije" - počinje izvor i dodaje:

- Ovo takmičenje se emituje već 15 sezona, a „Grand produkcija“ postoji 24 godine i za sve to vreme Miroslav Ilić nikada nije bio pozvan ni u jednu jedinu emisiju, bez obzira na kojoj se televiziji emitovala. Gotovo da je jedini pevač srpske estrade koji nikada nije kročio u prostorije ni u studio "Granda" na Košutnjaku.

Foto: Željko Knežević

 

 

Sa druge strane, deceniju i po takmičenja iz subote u subotu obeležila je činjenica da poneki mladi pevač otpeva i poneki njegov hit. Kako i posle toga gotovo niko ne pomene Ilića, praveći se da je hit koji je otpevan svačiji i ničiji, on je rešio da tome stane na put. Iako je Saša Popović u nekoliko navrata u drugim emisijama govorio da nema problem s Miroslavom i da bi voleo da ga vidi u svom šou-programu, do toga nikada nije došlo.

U ovoj situaciji posredi su izvođačka prava, koja Ilić kao umetnik svakako poseduje i njegova je volja da zabrani pevanje svojih pesama ljudima za koje smatra da to ne bi trebalo da rade.

Foto: ATA images

 

 

- Miroslav nema ništa protiv novih i mladih pevača, ali ne želi da se njegove pesme izvode u "Zvezdama Granda" zbog velike neprofesionalnosti čelnika te kuće i nepravde koja mu je kao estradnom umetniku kontinuirano nanošena. Da više ne bi dolazio u situaciju da se posle njegove pesme ne izgovara njegove ime i prezime i time narušava blistava karijera duga 50 godina, on je rešio da se njegovi hitovi više ne čuju u ovom takmičenju - završava izvor.

Nakon spekulacija da je "Grand produkciji" zabranio da izvođači u takmičenju "Zvezde Granda" pevaju njegove pesme, oglasio se Miroslav Ilić i otkrio šta je zapravo istina.

- To su sve laži! Apsolutno nemam blage veze. Znam šta radi "Grand Produkcija", ali to su gluposti. Da li vam ja ličim na čoveka koji bi nekom nešto zabranio? - rekao je pevač i dodao:

Brena svedočila protiv Miroslava

Iako su osamdesetih godina harali jugoslovenskom estradom i čak snimili zajednički album, odnos Lepe Brene i Miroslava Ilića narušen je kada je ona stala na stranu Mirjane Antonović, koja se borila da dokaže da je on otac njenog sina Devina. Kako su pisali mediji, Brena je u procesu koji je trajao godinama bila jedan od krunskih svedoka, ali svojim iskazima išla je protiv nekadašnjeg prijatelja i kolege.

BONUS GALERIJA: Miroslav Ilić - retrospektiva karijere

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".