Predrag je rođen 1955. godine, a Vesna 1991. Majka ju je rodila kada je bila mlada, imala je samo sedamnaest godina. Bio je rat, otac je bio na položajima, a majka sve to nije mogla da podnese. Odgajila ju je baka Milja. Majku je ponovo srela tek sedamnaest godina kasnije u Beču, ali se nikada nije ljutila na nju. Predrag je kao što je svima poznato bio predsednik Skupštine, bio je i ministar kulture, član Krunskog saveta princa Aleksandra Karađorđevića i počasni član Urbanog književnog kruga iz Kanade. Pre Vesne bio je u braku iz kog ima sina.

Vesna je zaprosila Predraga, a njih dvoje izgovorili su sudbonosno “da” jedno drugom 2015. godine.

- Ja sam zaprosila njega. Na njegov 60. rođendan, iza ponoći. I mada su oči i osmeh jasno govorili - odgovorio je tek ujutro - ispričala je Vesna jednom prilikom.

- A ako me pitate zašto sam ja njega zaprosila, a ne on mene, po prirodi sam takva da znam šta želim i da se uvek borim za ono do čega mi je stalo. Kada je o Predragu reč, posle našeg prvog susreta na koji sam kasnila 40 minuta (kao i uvek, džentlmenski me je dočekao uz osmeh) i koji se od običnog ćaskanja pretvorio u sudbinski susret, znala sam da je on taj sa kojim mogu svoj život da podelim “i u dobru i u zlu”. Jedan od uslova bio je da izbegnemo javnost. Zato smo i odabrali 26. decembar. Trebalo je da sačuvamo tajnost samo nedelju dana, tokom božićnih i novogodišnjih praznika, i već bi svaka vest o tome izgubila ekskluzivu. Nema ničeg ekskluzivnog u vesti koja bi počela sa „krajem prošle godine...” – ispričala je Vesna jednom prilikom za “Kurir”.

Vesna ističe da je imala veliku tremu pred samo venčanje jer tada je sa Predragom išla na neke važne događaje, a znala je da će svi pogledi biti uprti u nju jer se Predrag do tada nije pojavljivao sa nekim bliskim na takvim okupljanjima.

- I mene je iznenadilo koliko skoro svi lako prihvataju činjenicu da nas dvoje, kao i tada i sada jedno drugom persiramo. LJudi su odavno znali da je Predrag na „vi” sa svima, osim sa onima koje poznaje duže od 30 godina i onima koje nimalo ne poštuje. U našem braku, to persiranje ima i dodatnu draž, ali je to naša privatna stvar. Vodimo običan život, naravno, i međusobno smo zahvalni Bogu što nas je spojio. Kada se steknu uslovi planiramo i crkveno venčanje. Dogovor sa vladikom šumadijskim Jovanom, koji nam je prvi dao blagoslov, je da to bude u staroj Karađorđevoj crkvi u Topoli. Ali, dokle god moj muž ima snage da igra fudbal sa ili protiv specijalaca iz „Kobri”, makar i humanitarnim povodima, ne primećujući razliku u godinama - nemamo razloga da žurimo - navela je Vesna.

Česti su gosti na pozorišnim dešavanjima, a Vesna redovno na društvenim mrežama objavljuje i njihove zajedničke fotografije sa istih. 

- Koliko god ponosna, priznajem da se ne osećam uvek najbolje na zvaničnim događajima. Kada i sama postajem svesna da stojim pored čoveka koji je Srbiji vratio grb, zastavu i himnu, potpisao samostalnost države i Ustav. Ali sam zato srećna kad smo ušuškani i daleko od javnosti. Ono što zaista jesmo. Zato tu privatnost i čuvamo - rekla je jednom Vesna.

Foto: Instagram/printskrin/Gdja.Markovic

 

- Predrag je moj životni saputnik, moja najveća podrška u životnim olujama - kaže Vesna.

Nedavno je i sam političar objavio na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk fotografiju kako se voze u kabrioletu, a Vesna takođe ume da pokaže pratiocima koliko uživa u ljubavi sa čovekom koji je od nje stariji 36 godina i time pokaže kako za govorkanja o tome uopšte ne haje.

BONUS VIDEO:

 

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".