Ipak, istraživanje je naglasilo i da osvajanje velike količine novca na lutriji nema značajan uticaj na sreću dobitnika i da uopšte ne poboljšava njegovo mentalno zdravlje, a to dokazuju priče mnogih bivših dobitnika. Među njima je i Britanac Bena koji je za britanski Metro podelio kako je posle dobitka više miliona funti preko noći ostao bez ičega...

- Mislite da znate šta biste uradili sa novcem da ga dobijete na lutriji, ali zapravo ne znate - kaže bivši milioner Ben.

Pre dobitka, Ben je bio porodični čovek sa uspešnom karijerom, a život mu se potpuno promenio kada je iz zgrade National Lottery-ja otišao sa fasciklom punom gotovine i bankovnim računom sa količinom novca koju verovatno nikada u životu ne bi uspeo da zaradi.

Foto: Printskrin

 

 

- Bili su to trenuci puni adrenalina i uzbuđenja, ali ubrzo sam najednom osetio strašan umor. Ipak, mozak mi je radio sto na sat i nisam mogao da prestanem da mislim o tome šta ću sa svim tim novcem - ispričao je Ben.

No, premda je osvojio nekoliko miliona funti, život mu nije bio bolji. Prvo je, nažalost, uradio ono što bi i mnogi drugi na njegovu mestu - otišao je na odmor i počeo da troši. Kupovao je automobile, lepu odeću i skupe gedžete, išao na putovanja, decu upisao u privatne škole i napustio posao.

No, idila nije dugo trajala...

Foto: Profimedia

 

-  Problem je što nisam bio zadovoljan svojim životom pre dobitka, a umesto da stvari poboljša, novac je samo uvećao probleme koje sam već imao - priznaje Ben i kaže da je kad ne radiš i nemaš obaveza lako protraćiti dane, a ostati trezan teže je nego kada si bez novca. 

- Po ceo dan sam sedeo, čitao novine i gledao TV. Imao sam sve slobodno vreme sveta i nisam ga iskoristio. Potpuno sam se zapustio – rekao je Britanac, a premda je svoj novac planirao da umnoži ulažući u dionice, izgubio je motivaciju.

- Mislio sam da ne treba još da zarađujem jer već imam dosta u banci, ali odjednom je bilo prekasno i novac je nestao.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".