Pucnjava u Ajovi dogodila se u četvrtak, ispred Kornerston crkve, fundamentalističke hrišćanske crkve istočno od grada Ejmsa, dok je trajala služba, a kada su policajci stigli na lice mesta pronašli su troje mrtvih, saopštili su iz šerfove kancelarije.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dve osobe na groblju u Rejsinu, Viskonsin, kada je napadač ispalio više hitaca prema ljudima koji su su prisustvovali sahrani, saopštila je policija.

Jedna žrtva je zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga je prebačena u bolnicu u Milvokiju, zadobivši teže povrede, saopštio je zvaničnik policije uz napomenu da je još traga za napadačem.

SAD su poslednjih nedelja potrešene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 Afroamerikanaca u severnom delu NJujorka, 19 dece i dvoje nastavnika u Teksasu, i dva lekara, recepcioner i pacijent u Oklahomi.

Američki predsednik DŽozef Bajden pozvao je juče Kongres da zabrani ofanzivno oružje, pooštri procedure za izdavanje dozovola i primeni druge mere kontrole naoružanja kako bi se rešio problem masovnih pucnjava, navodi Rojters.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".