Pored njegove večne kuće okupili su se pevači i članovi porodice - njegova udovica Gordana Zdravković, ćerka Žaklina Zdravković.

Okupljeni su doneli cveće i upalili sveće u znak sećanja na jedno od najvećih imena narodne muzike.

 

Prisutni su bili glumci Milan Marić, Tamara Dragićević, Dragan Bjelogrlić, Sanja Marković, Petar Benčina, kao i pevači Željko Joksimović, Aco Pejović, Hasan Dudić, Jovana Tipšin.

Bjelogrlić je nad grobom slavnog pevača održao emotivan govor:

"Jednom smo se sreli na snimanju nekog novogodišnjeg programa. Ja sam bio mlad, tek kročio u glumačku profesiju i silno sam želeo da te upoznam. Nisam uspeo. U gužvi smo se samo rukovali i taman kada sam hteo da se predstavim, ti si otišao. Posle nekoliko godina otišao si zauvek.

Upoznao sam te mnogo godina kasnije, kroz priče ljudi koji su te voleli i čuvali sećanja na tebe. Kroz tvoje pesme koje sam ponovo slušao konačno shvatajući koliko si u njima opisao svoj život, kao i svoju čudesnu tugu i bol koji su te kao sena pratili kroz čitav život.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

Tragajući za uzrocima tvoje tuge i bola suočio sam se sa svojom tugom i svojim bolima. Tragajući za tvojom dušom, pronašao sam za trenutak svoju i sve to pokušao da prenesem na filmsko platno. Hvala ti na tome. Ako smo negde pogrešili baveći se tvojim životom, ne zameri. Veruj mi da smo to radili sa puno ljubavi i da smo te mnogo zavoleli.

Počivaj u miru, dragi Tomo. Tvoje pesme pevaju se ovih dana ponovo, sa nekim novim zanosom. Pevaju se širom one nekadašnje zemlje koja je umrla zajedno sa tobom. Neka ti je večna slava i hvala."