Đurđija Cvetić je bila sinonim za hrabrost, a njeno detinjstvo je bilo jako teško.

Od malih nogu je želela da bude glumica, te je stalno sa društvom ispred zgrade organizovala predstave, a kada je upisala Akademiju njeni snovi su počeli da se ostvaruju.

 

 

Đurđija je nizala uspešne uloge, ni ne sluteći šta joj sudbina priprema. Tokom studija je upoznala ljubav svog života.

On je bio Avda Mujčinović, pozorišni kritičar. Ovaj par je bio u braku tri decenije, a glumica je o njemu uvek govorila sa neverovatnom ljubavi i ushićenjem.

Avda je iznenada preminuo 1997. i Đurđija je to jako teško podnela. Tada dolazi na red njena tužna sudbina i nesrećne okolnosti. 

- Zbog prevelike tuge, posle smrti mog muža Avde Mujičinovića, teško sam se razbolela. Dobila sam rak dojke! Uz pomoć nutricioniste najpre sam uvela znatne promene u ishranu, a pred operaciju i zračenje, počela da koristim i makrobiotičke proizvode. Uz lekarske zahvate, u lečenju mi je mnogo pomogla i akupunktura - rekla je svojevremeno.

 

 

Đurđija nikada nije prebolela njegov odlazak i isticala je kako je do kraja života patila jer nisu imali decu, ali su iz tog razloga bili više vezani i posvećeniji jedno drugom.

- Živela sam okružena okeanom ljubavi i smatrala se vrlo srećnom. Odrastali smo i sazrevali zajedno, zajedno formirali ukus i sticali prijatelje. Dakle, naše zajedništvo je bilo kompletno, a time i ljubav. Budući da nismo imali dece, možda je ljubav bila još veća i jača. Kad tako živiš i u jednom trenutku ostaneš bez okeana ljubavi, shvatiš kako si siromašan i kako ništa drugo ne može to da nadoknadi. Za trideset godina braka nismo stigli da potrošimo ljubav, a ona je dovoljna za četiri života. Ipak, teško je imati, pa nemati - rekla je za "Novosti".

Foto: Dimitrije Nikolić

 

 

Govorila je kako ne može zasigurno reći da je srećna, ali može da kaže da je imala sreće u životu. Poslednje godine je provela u prirodi i najviše se radovala cveću.  Smatrala je da su strahovi su najtamniji i najintimniji deo ljudskog bića.

Đurđija Cvetić je preminula 7. avgusta 2015. u 73. godine nakon teže bolesti.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".