NJega su paparaci teško uspevali da "ulove" van filmskog seta, a sada nam je jasno i zašto. Slavko Štimac ne odmara na moru, kao većina pripadnika srpskog džet-seta, već u Hercegovačkoj Gračinici.

Naime, Slavko i njegova supruga Vesna, koja je poznata slikarka, proveli su svojevremeno desetak dana u konaku Hercegovačke Gračanice u Trebinju, a prema našim saznanjima, umetnica je jedno jutro iznenadila sve prisutne.

 

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

- Ona se uvek budi ranije od Slavka i jedno jutro je ustala da popije kafu. To je bilo oko sedam ujutru. Dok je pila kafu gledala je u kuhinju manastira koja se tek gradila. Ubrzo je otrčala u sobu i vratila se sa paletom boja i četkicama. Za sat vremena oslikala je celu kuhinju, gde je po belim pločicama iscrtala plave cvetove i razne oblike - otkrio je svojevremeno naš izvor koji je upućen u celu priču i dodaje:

- Sveštenici i monasi su bili oduševljeni kada su videli šta je uradila i zahvalili joj se. Ponosan na svoju suprugu bio je i Slavko.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Galerija B2 (@galerijab2)

 

NJih dvoje su česti gosti hercegovačkih manastira u kojima odmaraju i prisustvuju liturgijama, neretko se prihvate bilo kog poslada pomognu pri manastiru.

Slavko je ubrzo nakon boravka u svetinji prihvatio ulogu u seriji "Ubice moga oca" gde je tumačo šefa forenzičke laboratorije.

Slavko je i o poslovnim planovima šturo pričao za medije, a o privatnom životu skoro nikad. Ipak pred premijeru njegovog filma "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato" priznao je da mu je supruga Vesna Golubović bila najveći vetar u leđa.

Foto: Jutjub printskrin/Ubice Mog Oca

 

 

- Ima tu još zaslužnih za film. Pre svega Srđa, pa onda moja supruga Vesna. Tek onda sam tu negde i ja - skromno je pričao Slavko, čiji sin Vid živi daleko od očiju javnosti i ne želi očevim stopama.

- Tako je nekako bilo i sa mnom. Dugo vremena nadao sam se da ću se baviti nečim drugim, a ne glumom, jer ovaj posao i nije baš tako blistav da čovek može reći da ga radi sa prevelikim uživanjem. Naporan je, zahtevan i pun stresa. Ali, sa druge strane, ima i svojih sjajnih trenutaka, posebno vidiljivih kada nešto dobro uradiš - pravadao je Štimac odluku svog naslednika da radi van sveta kamera i pozornice.

(Srbija Danas)

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".