Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je Zoranu R. pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zato što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, odnosno kazna zatvora preko pet godina za krivično delo sa elementima nasilja ili mu je presudom prvostepenog suda izrečena kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vodenje krivičnog postupka, potvrdila je za Tanjug portpalorol suda Tatjana Matić.

Osumnjičeni je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu priznao krivično delo, detaljno objasnio svoj odnos sa ubijenim i kako je došlo do zločina.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da mu sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, imajući u vidu da je povratnik, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Zoranu R. se na teret stavlja krivično delo ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Kako Tanjug saznaje, osumnjičeni Zoran je na saslušanju u tužilaštvu ispričao da su se on i Miloš upoznali pre tri i po godine u kafiću.

Foto: N. Skenderija

 

Zoran je osuđen na sedam godina zatvora pred Specijalnim sudom zbog zločinačkog udruživanja i falsifikovanja novca i pošto je bio u bekstvu, skrivao se u kući kod ubijenog Miloša poslednje tri godine.

Rekao je da ga je Miloš konstatno vređao, ponižavao, te da mu je te večeri "prekipelo", pa je odlučio da ga ubije Miloševim revolverim koji je stajao u toj kući.

Miloš nije živeo u toj kući, već sa porodicom u Mirijevu.

Zoran je tvrdio da ne zna ništa o kripto valutama, jer je mašine i uređaje za rudarenje Miloš doneo u kuću dva ili tri dana pre ubistva.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".